Valmennus


"Vahva, osaava, henkinen johtaja. Erittäin määrätietoinen, linjakas ja rehellinen. Rauhallisempi kuin yleinen mielikuva."– Nupe

"Vahva, osaava, henkinen johtaja. Erittäin määrätietoinen, linjakas ja rehellinen. Rauhallisempi kuin yleinen mielikuva."

– Nupe

Petri Matikainen

Päävalmentaja

Syntymäaika: 7.1.1967
Synnyinpaikka: Savonlinna

​Petri Matikainen kiekkoili menestyksekkään pelaajauran, jonka aikana mies voitti muun muassa nuorten maailmanmestaruuden, OHL:n mestaruuden ja SM-liigan. Ripustettuaan hokkarit naulaan 1999 toimi Petu muutaman vuoden ihan oikeana poliisina, kunnes veri veti takaisin kiekon pariin.

Valmentajaura alkoi 2003 Pelicansin A-nuorten peräsimestä. Menestyksekäs valmentajapolku on pitänyt sisällään kaksi kertaa valinnan SM-liigan parhaaksi valmentajaksi, aikuisten maailmanmestaruuden ja KHL-sopimuksen. Suomeen ja Lahteen Petu palasi keväällä 2015, jolloin julkistettiin miehen kolmivuotinen Pelicans-sopimus. Petu tunnetaan kekseliäänä ja pelaajalähtöisenä valmentajana, jolta ei lopu keinot kesken missään tilanteessa.


"Äärettömän tärkeä jätkä minulle. Tosi kova vaatimustaso - lähes täydellisyyttä hipova. Samalla antaa minulle virtaa ja pitää hereillä. Nupe antaa minulle vuskallusta toimia omilla vahvuuksillani silloin kun pitää. Nupe on äärimmäisen luova ja hänellä on paljon annettavaa myös pelitapa asioissa. Luotan mieheen kuin vuoreen."– Petu

"Äärettömän tärkeä jätkä minulle. Tosi kova vaatimustaso - lähes täydellisyyttä hipova. Samalla antaa minulle virtaa ja pitää hereillä. Nupe antaa minulle vuskallusta toimia omilla vahvuuksillani silloin kun pitää. Nupe on äärimmäisen luova ja hänellä on paljon annettavaa myös pelitapa asioissa. Luotan mieheen kuin vuoreen."

– Petu

Pasi Nurminen

Valmentaja

Syntymäaika: 17.12.1975
Synnyinpaikka: Lahti

Liipolan Hasek on Lahden Reippaan kasvatti ja ensimmäinen suomalainen maalivahti, joka onnistui vakiinnuttamaan paikkansa NHL:ssä joukkueensa ykkösmaalivahtina. Nurminen ei ollut Suomen kaikkien aikojen lahjakkain maalivahti, mutta periksiantamaton asenne ja taistelutahto raivasivat miehen tietä ennennäkemättömiin saavutuksiin. Pelaajauralta palkintokaapista löytyvät muun muassa MM-hopea ja –pronssi.

Sama palo kuin pelaajauralla on ohjannut Nupea myös valmentajana ja mies tunnetaankin tulisieluisena käskijänä, jonka sanomisia kuunnellaan. Valmentajana Nupe oli Petun kanssa voittamassa maailmanmestaruutta 2011, jonka jälkeen miehet valmensivat yhdessä myös Venäjällä. Parin välivuoden jälkeen kaksikon tiet kohtasivat jälleen Lahdessa, kun Pelicansin uusi valmennusryhmä julkistettiin keväällä 2015. Nupe hankki keväällä haltuunsa myös Pelicansin osake-enemmistön.


Tommi Pärmäkoski

Valmentaja

Syntymäaika: 4.9.1983
Synnyinpaikka: Riihimäki


<blockquote><p>"Kenraali joutuu tekemään paljon ja reagoimaan nopeasti. Vähän sellainen talonmies, joka joutuu välillä likaisiinkin hommiin. Äärimmäisen kova tekemään töitä ja myös huumorintaju on kohdillaan. Mies osaa ottaa rankkaakin itseensä kohdistuvaa huumoria vastaan. Ainakin useimmiten."</p><p><em>– Petu</em></p></blockquote>

"Kenraali joutuu tekemään paljon ja reagoimaan nopeasti. Vähän sellainen talonmies, joka joutuu välillä likaisiinkin hommiin. Äärimmäisen kova tekemään töitä ja myös huumorintaju on kohdillaan. Mies osaa ottaa rankkaakin itseensä kohdistuvaa huumoria vastaan. Ainakin useimmiten."

– Petu

Simo Vehviläinen

Videovalmentaja/Joukkueenjohtaja

Syntymäaika: 24.4.1983
Synnyinpaikka: Helsinki

Pelicansin valmennusryhmän monivuotinen työjuhta, jonka toimenkuvalistaus on pidempi kuin Vili Sopasen takatukka. Virallisesti Vehviläinen on joukkueen videovalmentaja ja joukkueenjohtaja. Pelaajaurallaan Vehviläinen oli maalivahti ja mies kuului juniori-ikäluokissa jopa Suomen maajoukkueryhmityksiin. Lopulta miehen ura jäi aikuisten tasolla lyhyeksi ja ainoat SM-liigaottelut Vehviläinen pelasi Pelicansin paidassa huikealla 93,1 torjuntaprosentilla.

Valmennusurallaan Vehviläinen on toiminut Pelicansin lisäksi Viron alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.