Sitkeä Pelicans haki pisteet myös Kuopiosta – kotietu neljännesfinaaleihin varmistui | Pelicans

Pelicans saalisti kuluvan viikon kolmesta ottelustaan täydet yhdeksän sarjapistettä. Lauantaina lahtelaisten vireen joutui kokemaan KalPa, joka kaatui kotikentällään numeroin 1-4. Muilla paikkakunnilla pelattiin Pelicansin kannalta suotuisasti, mikä sinetöi turkoosimiehistön suoran neljännesfinaalipaikan ja kotiedun.

Kuva: Mikko Pylkkö

Isäntäjoukkue KalPalla oli hieno mahdollisuus siirtyä johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Jussi Olkinuora teki tyhjäksi Ari Gröndahlin läpiajon. KalPa pääsi vielä kyseisen tilanteen jälkeen kokeilemaan ylivoimapeliään. Jo perjantain Ilves-pelissä sykähdyttänyt Pelicansin alivoima oli kuitenkin jälleen terästä, eikä KalPa päässyt maalintekosektoreille.

Pelicans siirtyi taistossa 1-0-johtoon ajassa 09:24. Maalin sivalsi toisessa pelissä peräkkäin Jesse Mankinen, joka hyödynsi KalPan räikeän avausvirheen. Kotijoukkue oli erässä jokseenkin niskan päällä, mutta vieraiden puolustuspää pysyi perjantain tapaan tiiviinä.

Lahtelaisten 2-0-johtomaali syntyi kakkoserän alussa Alexander Shchemerovin lavasta. Venäläispuolustajan ensimmäinen Liiga-osuma syntyi komean suoran hyökkäyksen päätteeksi. Syöttöpisteet maaliin kirjasivat Niko Kivelä ja Artturi Toivola.

Toden teolla torjuntatöihin joutunut Olkinuora oli Pelicansin maalin suulla vakuuttavassa vireessä. KalPa sai kuitenkin kertaalleen toisessa erässä murrettua lahtelaispuolustuksen, ja Cade Fairchild pääsi tökkäämään takatolpalta 1-2-kavennuksen aikaan 37:39.

Pelicans paineli hieman ennen päätöserän puoltaväliä uudelleen kahden maalin karkumatkalle Oliwer Kasken onnistuttua paluukiekosta. Antti Tyrväinen ja Mankinen keräsivät syöttöpisteet Kasken kauden 18. häkkiin. KalPa sai ajassa 50:00 limpun Olkinuoran taakse, mutta tilanteessa oli maalivahdin häirintä ja osuma hylättiin Pelicansin haaston jälkeen.

Kuopiolaiset pelasivat lähes koko viimeisen kympin ilman maalivahtia, mutta sekään ei tuonut tulosta. Juhamatti Aaltonen sinetöi Kasken syötöstä valotaululle loppuluvut 1-4. Maali oli Aaltoselle jo kahdeksas yhdeksään peliin. Olkinuora oli jälleen maalillaan itse varmuus.

Pelicans kohtaa ensi viikolla runkosarjan päätöskamppailuissa tiistaina vieraissa Kärpät ja torstaina Lahdessa Sportin.