Severi Lahtinen ehdokaslistalla NHL-draftissa

Pelicansin 18-vuotias Severi Lahtinen on listalla, mistä NHL-joukkueet varaavat tulevaisuuden pelaajansa juhannuksena 23.-24.6 Chicagossa järjestettävässä NHL:n varaustilaisuudessa.

Lahtinen debytoi Liigassa viime kaudella, jolloin nuorukainen esiintyi viidesti Pelicansin edustusjoukkueen paidassa ja keräsi näissä yhden syöttöpisteen. A-nuorten riveissä Lahtinen oli yksi joukkueen kantavia voimia ja summasi 40 runkosarjan ottelussa pisteet 7+34. Nuorten Leijonien riveissä Lahtinen pelasi 11 ottelua tehoilla 1+2.

Taitavan nuoren miehen hyvät otteet on pantu merkille myös rapakon toisella puolella.

- Muutama joukkue on haastatellut ja osoittanut kiinnostusta. Varaus ylipäätään olisi hieno juttu, mutta joukkueella ei ole niin suurta väliä, Lahtinen kertoo.

Kävi varaustilaisuudessa miten vain, nähdään Lahtinen ensi kaudella Pelicans-paidassa.

- Kyllä se on varma. Varaus toisi korkeintaan lisää näyttöhaluja ja ekstrabuustia ensi kauteen, Lahtinen arvioi.

Mies aikoo viettää juhannuksen rauhallisissa merkeissä perheen parissa ja vaikka varaustilaisuus pyörii luonnollisesti vahvasti mielessä, ei Lahtinen aio sen takia menettää yöuniaan.

- Pitää katsoa kuinka paljon väsyttää, että miten jaksaa seurata. Turha sitä on liikaa ruveta miettimään ja kyllä sieltä sitten puhelu tulee, jos tärppää, Lahtinen hymyilee.

Viime vuonna suomalaisnuoret olivat varaustilaisuudessa upeasti edustettuina, kun viiden kärkipelaajan joukossa huudettiin peräti kolme Leijona-nuorta. Vaikkei kotimainen kärki olekaan yhtä terävä kuin vuosi sitten, odotetaan varausmäärissä mitattuna vuoden 2017 draftista edellistäkin menestyksekkäämpää ja kaikkien aikojen suomalaisvuotta.