Pelicansille kitkerä tappio maalin pelissä | Pelicans

Pelicansille kitkerä tappio maalin pelissä

Hämeen herruuden viimeinen osa käytiin perjantaina Hämeenlinnassa. HPK oli ottelussa etevämpi ja voitti Oula Palven osumalla 1-0. Pelicans oli kuitenkin tämän kauden Hämeen herra pistein 7-5.

Pelicans jää lauantain Ässät-kotiottelun jälkeen olympiatauolle. (Kuva: Tomi Natri)

Ensimmäisen erän alku Rinkelinmäellä oli täydellisesti HPK:n. Tehopuolustaja Joonas Lehtivuorella oli heti minuutin jälkeen puolityhjä maali edessään, mutta hän ei onnistunut ohittamaan Pelicans-vahti Janne Juvosta. Uusi paraatipaikka syntyi vajaan kuuden minuutin kohdalla. Tällä kertaa isäntien yritys pysähtyi maaliviivalle, joten vieraat saivat kiittää myös onneaan selvittyään takaiskuitta Kerhon rynnistyksen alla.

Pelicanskin alkoi hiljalleen päästä mylläämään kotijoukkueen kulmissa, ja Antti Tyrväisellä oli Juha Leimun esityöstä tilaisuus viedä vieraat kamppailussa edelle. Niin Pelicansin Kimi Koivistolla kuin HPK:n Niklas Frimanillakin oli vielä erän lopussa laatutontit, mutta erätauko koitti Hämeenlinnassa maalittomassa tilanteessa.

Toisen erän ensimmäinen laatupaikka avautui oranssipaitojen Janne Lahdelle, joka kilautti kolmen minuutin kohdalla limpun tolppaan. HPK pääsi hieman ennen pelin puoltaväliä toiselle ylivoimalleen lähes kaksi minuuttia kestäneen päätypelin tuloksena. Valkopaidat onnistuivat vielä alivoimatapossa, mutta HPK meni neljä sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen ottelussa 1-0-johtoon kultakypärä Oula Palveen heppoisella rannekudilla.

Kakkoserä oli takaiskusta huolimatta Pelicansilta jo tasapainoisempi. Kovalla vauhdilla hyökkäyssinisen yli paahtanut Joonas Alanne oli lähellä tasoittaa nopeasti kotijoukkueen johtomaalin jälkeen. Koiviston illan toinen mahdollisuus täysosumaan koitti kolme minuuttia ennen toisen erän päätöstä läpiajosta. Hyvistä tilanteista huolimatta Pelicans oli nollilla myös päätöserään mentäessä.

Pelin henki oli selvä heti kolmannen erän alussa: HPK vetäytyi puolustamaan, ja nyt puolestaan Pelicansin pitkät kulmarallit seurasivat toisiaan. Tehopaikkojakin syntyi Iikka Kangasniemen johdolla, mutta Emil Larmi oli vireessä Kerhon veräjällä. Vieraiden nälkäisyys palkittiin ajassa 50:53 ylivoimalla, mikä ei sekään tuonut kaivattua tulosta. Kaksi rangaistusta pelin viimeisellä viidellä minuutilla vesittivät lopullisesti Pelicansin kirihaaveet. HPK poistui maalin pelistä voittajana 1-0-lukemin.