Pelicans-pelaajat yllättivät turkoosia kevättä odottavat Artun 13v ja Kertun 90v

Pelicans etsi viime viikolla Lahen Turkooseinta eli Päijät-Hämeen kovinta Pelicans-fania. Ilmiantoja tuli huikea määrä, lähes sata kappaletta. Lukuisten viestien joukosta valinta oli käytännössä mahdoton, sillä viesteissä oli kerrottu toinen toistaan hienompia kannattajatarinoita.

Perjantain kotiottelu on lähes loppuunmyyty, joten kaikkia ei voitu ottelulipuilla palkita ja näin joukosta valittiin kaksi erityylistä tarinaa. Pelicansin sairastupalaiset Juha-Pekka Pietilä ja Miro Hovinen aloittivat tiistaipäivän Launeen koululta, missä kaksikko yllätti 13-vuotiaan Artun kesken kuvaamataidon tunnin.

Arttu seuraa Pelicansia tiiviisti. Mahdollisuuksien mukaan mies kannustaa Pelikaaneja Isku Areenalla, mutta mikäli nuori mies ei pääse paikan päälle, seuraa hän otteluita intensiivisesti joko radion tai nettilähetyksen kautta. Artun eläytyminen jännitykseen ja ottelutilanteisiin on kuulemma omaa luokkaansa.

Pelicans-pelaajien vierailu kesken tunnin veti Artun melko sanattomaksi, mutta kasvoilta paistoi vilpitön ilo.

Launeen koululta matka jatkui Kiveriöön, missä Pietilä ja Hovinen vierailivat 90-vuotiaan Kertun luona. Kertun olohuonetta koristivat playoffs-kevättä varten somisteeksi kaivettu Pelicans-lippu ja pitkäaikaiselta kannattajalta löytyi olohuoneestaan myös leikekirja, mihin oli kerätty Pelicansia koskevia uutisia vuosien varrelta, aina divariajoista lähtien.

Myös Kerttu oli yllättynyt Pelikaanien vierailusta, mutta alkuhämmennyksen jälkeen tarinaa riitti. Kerttu kertoi muun muassa jännittävistä hetkistään radioselostuksen äärellä ja tyytyväisyydestään Pelicansin nykyilmeeseen. Terveiset lähtivät joukkueelle ja valmentaja/omistaja Pasi Nurmiselle.

- Hienoa työtä olette tehneet. Oikein paljon tsemppiä kevääseen ja toivottavasti KalPa kaatuu, kuuluivat Kertun terveiset.

Arttu ja Kerttu saivat Pelicans-pelaajilta kaksi ottelulippua perjantain playoffs-kotiavaukseen sekä Pelicansin kaulahuivit.

Kiitos kaikille ilmiantonsa lähettäneille. Jokainen tarina olisi ansainnut palkinnon ja on upeaa huomata, että Päijät-Häme on tänä keväänä turkoosi.