Pelicans menetti kahden maalin johdon mutta taisteli arvokkaan rankkarivoiton | Pelicans

Pelicans menetti kahden maalin johdon mutta taisteli arvokkaan rankkarivoiton

Pelicans sai viikolleen voitokkaan päätöksen, kun se löi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotikaukalossaan Ässät voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2. Lahtelaisten arvokkaan voiton pääarkkitehdit löytyivät Hannes Björnisen johtamasta kentällisestä. Liiga vetäytyy nyt olympiatauolle.

Tällä viikolla kuukauden tauon jälkeen kaukaloon palannut Hannes Björninen sai tärkeän onnistumisen. (Kuva: Aku Rive)

Seitsemässä peräkkäisessä ottelussa pisteittä jääneellä Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemellä oli kamppailun alussa mahdollisuus katkaista kuiva kautensa, mutta tulos jäi piippuun. Ässät alkoi siirtyä hiljalleen kuskin paikalle isäntien kahden rangaistuksen seurauksena. Pitkän tauon jälkeen aloitusvuoron Pelicansin maalilla saanut Joona Voutilainen joutui antautumaan ensimmäisen kerran vieraiden toisen ylivoiman aikana. Kiekko tuli maalinedusruuhkasta takatolpalle Ville Korhoselle, jolla oli helppo työ viedä Ässät johtoon ajassa 13:43.

Patapaidoilla oli lähes heti johtomaalin jälkeen oiva tilaisuus siirtyä kaksi maalia edelle. Lähellä oli myös Pelicansin tasoitus: Hannes Björnisen ohjaus takatolpalta pysähtyi tolppaan. Lahtelaisten nousujohteinen erä tuotti tasoituksen ajassa 17:37. Björninen voitti ensin Ässät-maalin taustalla kaksinkamppailun ex-pelikaanipuolustaja Ben Bloodia vastaan, Jesse Saarinen poimi pelivälineen ja kiepautti sen taidokkaasti ohi Andreas Bernardin. Saarinen katkaisi samalla seitsemän pelin maalittoman jaksonsa.

Toiset erät ovat olleet Pelicansille hankalia, mutta nyt Ässien päädyssä alkoi tapahtua toden teolla. Isännät 2-1-johtoon ajassa 24:14 vei Mikko Kousa, joka pääsi tälläämään päätylaudasta kimmonneen kiekon sisään. Syöttöpisteille pääsivät Libor Sulak ja Jesse Mankinen. Lisää tuli kahta minuuttia myöhemmin Pelicansin päästessä ensimmäiselle ylivoimalleen. Tällä kertaa Kousa teki esityön, ja Björninen ohjasi keskisektorista tilanteeksi 3-1. Toinen syöttäjä oli jälleen Sulak.

Ässät jäähyili kakkoserässä kolmen kaksiminuuttisen edestä. Lisämaaleja Pelicans ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Vieraat ilmoittautuivat uudelleen voittotaisteluun puolitoista minuuttia ennen eräsummeria syntyneellä Matti Kuparisen tahtomaalilla. Toisen erän torjunnat eivät vastanneet suoraan pelin kuvaa, kun Bernard torjui kaksi kertaa Voutilaisen kuutta koppia vastaan.

Peli virtasi Ässien kenttäpäätyyn myös päätöserän alussa, ja kotijoukkue pääsi kertaalleen ylivoimallekin. Porilaiset pääsivät iskemään kuin varkain alivoimatapponsa jälkeen 3-3-tasoituksen. Nopean vastahyökkäyksen päätti Antoine Laganiere ja tämän tulinen lämäri ajassa 48:30.

Pelicans vei tasatilanteessa peliä, mutta parhaat maalintekopaikat olivat kortilla. Ässillä oli sen sijaan yksi paraatipaikka varsinaisen peliajan lopussa, kun Laganiere pääsi nokikkain Voutilaisen kanssa. Pelicans-vahti veti tällä haavaa pidemmän korren, joten taisto eteni Lahdessa jatkoajalle tilanteessa 3-3.

Vierailla oli ajassa 64:23 liikaa pelaajia jäällä. Lopun ylivoimasta huolimatta ratkaisu joukkueiden väliselle paremmuudelle saatiin vasta voittolaukauksissa. Rankkareissa ainoa onnistuja oli Sulak, joka johdatti Pelicansille isot kaksi pistettä.

Lahtelaiset palaavat olympiatauon jälkeen kaukaloon tiistaina 27.2. vierasottelussa Ilvestä vastaan.