Pelicans kaatui Mikkelissä huonoon avauserään | Pelicans

Pelicans kaatui Mikkelissä huonoon avauserään

Jukurit ja Pelicans kohtasivat keskiviikkoiltana Mikkelissä kolmatta kertaa meneillään olevalla kaudella. Kotijoukkueen 4-1-voittoon päättyneen taiston ratkaisu nähtiin jo avauserässä.

Joonas Alanteen kauden viides maali oli Pelicansille laiha lohtu. (Kuva: Tomi Natri)

Kauden kahta aiempaa kohtaamista yhdisti se, että Pelicans otti pelissä komennon nopealla avausminuuttien täysosumalla, eikä voittajasta ollut tämän jälkeen epäselvyyttä. Asetelma kääntyi keskiviikkona Mikkelissä päälaelleen, kun Jukurit pääsi ylivoimalle minuutin tahkoamisen jälkeen. Miska Siikosen rangaistus ei Pelicansille kostautunut, mutta kotijoukkue siirtyi minuuttia myöhemmin tasakentällisin 1-0-johtoon Teemu Suhosen viivalaukauksella.

Vieraiden jäähykierre jatkui erän puolivälissä, ja Jukurit pääsi pelaamaan puoli minuuttia 5-3-ylivoimaa Casimir Jürgensin ja Mikko Kousan istuessa rangaistusboksissa. Sinipaidat sahasivat Pelicansin alivoimakolmikon auki, ja Zach Budish pääsi lyömään takatolpalta Turo Asplundin syötöstä Jukurit kahden maalin johtoon.

Pelicans onnistui avauserässä laukomaan vain kaksi kiekkoa Sami Rajaniemen vartioimaa Jukurit-maalia kohti. Jukureiden ylivoima jatkui tehokkaana myös Pelicansin neljännen rangaistuksen aikana, kun Teemu Tallberg ohjasi maalin edestä tilanteeksi 3-0 ajassa 15:06.

Lahtelaisvalmennus reagoi synkkään avauserään vaihtamalla toiseen erään Janne Juvosen vieraiden maalille. Joona Voutilainen päästi kolme maalia, mutta häntä ei käy syyttäminen takaiskuista. Herätteli onnistui, ja Pelicans tuli peliin mukaan heti kakkoserän alussa Joonas Alanteen maalilla. Ajassa 20:29 syntyneeseen 3-1-osumaan syöttöpiste Kousalle.

Pelin painopiste kääntyi kavennusmaalin jälkeen täydellisesti Jukureiden kenttäpäätyyn. Pelicansin rynnistystä johti erinomaisesti pelannut nelosketju Kimi KoivistoRoope Elimäki – Alanne. Alanteella oli loistotilaisuus iskeä erässä toistamiseen, mutta tällä kertaa Rajaniemi veti pidemmän korren. Vieraat pääsivät hakemaan toisessa erässä lisämaaleja kahdella ylivoimallaan onnistumatta kuitenkaan tuloksenteossa.

Ottelun kolmannesta erästä muodostui tasainen. Pelicans ei pystynyt rummuttamaan hyökkäyspeliään toisen erän tapaan, eikä ylivoimakaan ollut Jukureita vastaan parhaimmillaan. Jukurit iski viimeisen niitin Pelicansin rysään kaksi minuuttia ennen pelin päätöstä vieraiden pelatessa ilman maalivahtia. Tyhjään maaliin osui Miika Roine.

Pelicans pelaa vielä ennen joulutaukoa perjantaina Isku Areenalla sarjakärki Kärppiä vastaan.