Kiitos Pelicans-yhteisölle kuluneesta kaudesta

Pelicansin kausi 2016-2017 piti sisällään paljon positiivista, vaikka pelillisesti kevät päättyi pettymykseen, kun lahtelaisryhmän taival tyssäsi neljännesfinaaleihin.

Vaikka Pelicansin kausi päättyi viime kevään tavoin neljännesfinaaleihin, piti se sisällään paljon hyvää. Kauteen lähdettiin hyvin poikkeuksellisista asetelmista, sillä organisaatio koki isoja muutoksia viime kauden päätteeksi. Lahtelaisen kiekkoilun lippulaivan hallitus ja toimitusjohtaja vaihtuivat, kiekkolegenda Janne Laukkasesta tuli Pelicansin urheilutoimenjohtaja ja jopa seuran logo meni uusiksi 20-v juhlavuoden kunniaksi.

Kaukalossa Petri Matikainen ja Pasi Nurminen aloittivat kolmen vuoden projektinsa keskimmäisen kauden. Etukäteisarvioissa lahtelaisilta ei odotettu ihmeitä, sillä nimekkäitä hankintoja ei siirtomarkkinoilla oltu tehty, toisaalta edelliskauden runko saatiin pidettyä harvinaisen pitkälti kasassa, mikä helpotti kauteen lähtöä. Vahvat otteet kauden alussa herättivät lupauksia ja lahtelaisen kiekkoyleisön mielenkiinto alkoi kohota. Miska Siikonen, Kimi Koivisto ja Iikka Kangasniemi tekivät kaikki yhdessä läpimurtonsa Liigassa ja lahtelaisyleisön välittömästi omakseen ottama ketju sai ristimänimen SiKaKo. Kauden aikana Pelicans kärsi lukuisista loukkaantumisista, mutta näihin reagoitiin antamalla lisävastuuta omille nuorille sekä tekemällä nimekkäitä täsmähankintoja. Kauden aikana Pelicans-paitaan palasivat Justin Hodgman, Antti Tyrväinen, Mikko Kousa ja Karri Rämö, mikä oli omiaan nostamaan lahtelaisten odotukset pilviin. Pelicansista oli tullut yksi Liigan kiinnostavimmista ja viihdyttävimmistä joukkueista.

Runkosarja päättyi kuudenteen sijaan, mikä on seurahistorian kolmanneksi paras sijoitus. Neljännesfinaaleissa tie kuitenkin tyssäsi, kun runkosarjan kolmonen KalPa oli parempi voitoin 4-1. Tämä oli Pelicansille selkeä pettymys, mutta kauden kokonaisilmettä ajatellen urheilullisella puolella otettiin iso harppaus vuodentakaiseen sekä pedattiin mehukkaat asetelmat Matikaisen ja Nurmisen kolmen vuoden projektin huipennukseen.

Jos kaukalossa nähtiin harppaus oikeaan suuntaan, samaa voidaan puhua kaukalon ulkopuolisesta toiminnasta. Isku Areenan yleisömäärät nousivat selvästi viime kaudesta, kausikorttilaisten määrä lisääntyi ja kauden aikana lehtereillä koettiin ikimuistoisia hetkiä. Kirkkaimpina kohokohtina voidaan nostaa täpötäyden hallin edessä pelatut 20-vuotisjuhlaottelu Tapparaa vastaan sekä Marko ja Eero Jantusen aateloinnilla Lahti-kiekon Hall of Fameen kuorrutettu HIFK-ottelu tammikuussa.

Isku Areenalla vietettiin myös aiempia vuosia huomattavasti enemmän kiekko-otteluiden ulkopuolisia tapahtumia. Noin 50 tapahtuman joukossa oli pikkujouluja, kokouksia, syntymäpäiviä, verkostointitapahtumia sekä musiikkikeikkoja. Suurimpana kiekkoilun ulkopuolisena ponnistuksena voidaan pitää Lahden MM-hiihtoja, jolloin Isku Areena toimi kisojen VIP-tiloina sekä urheiluruokailujen tukikohtana. Ulkopuolisten tapahtumien kirkkain kruunu We Are Lti -jäähallikonsertti on vielä edessä tulevana lauantaina. Näistä kiitos kuuluu Pelicans Ravintoloille ja erityisesti yhtiön toimitusjohtajalle Lauri Pöyhöselle.

Pelicansin kiinnostavuus kohosi myös yhteistyökumppanirintamalla ja kaikki yllämainittu huomioiden organisaation kulunut kausi tulee olemaan taloudellisesti plus-merkkinen.

Seuraava kiekkokausi tulee olemaan Pelicansille monellakin tapaa iso ja merkittävä. Nurmisen ja Matikaisen kolmen vuoden projekti huipentuu ja lahtelaiset janoavat menestystä. Joukkueen rakennus on jo hyvässä vaiheessa ja ensimmäiset uudet pelaajakiinnitykset tullaan julkistamaan lähiaikoina.

Kiitos hienosta kaudesta jokaiselle työntekijälle, kannattajalle, yhteistyökumppanille ja koko Pelicans-yhteisölle.

Kuten Petri Matikainen totesi: "Voittajaksi kasvetaan, se ei tapahdu hetkessä. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, meidän aika vaan ei ollut vielä."

Kaudesta 2016-2017 kiittäen,

Tomi-Pekka Kolu
Lahden Pelicans toimitusjohtaja