JYP katkaisi Pelicansin pisteputken | Pelicans

JYP katkaisi Pelicansin pisteputken

Antti Tyrväinen napautti luukulta 100:nnen tehopisteensä Liigassa. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicansin kuuden ottelun pisteputki katkesi lauantaina, kun JYP vei Lahdesta pisteet numeroin 2-5.

Viimeksi tiistaina pelannut JYP pääsi kamppailuun Pelicansia tuoreemmalla jalalla, sillä lahtelaiset olivat pelanneet perjantaina Kouvolassa. Pelicansin alku oli hankala: Waltteri Ruuskanen passitettiin jäähypenkille vain minuutin pelin jälkeen. JYP siirtyi minuuttia myöhemmin ottelussa 1-0-johtoon Juuso Puustisen ylivoimaosumalla. Puustinen nousi 17 maalillaan jakamaan Liigan maalipörssin piikkipaikkaa Kärppien Charles Bertrandin kanssa.

Tuomariston pilli soi avauserässä herkästi Pelicansin suuntaan, mistä kotijoukkueen päävalmentaja Petri Matikainen kävi pariin otteeseen lämpimänä pelaajapenkin takana. Pitkiä kulmaralleja nähtiin kummassakin kenttäpäädyssä, mutta Puustisen sivallus jäi erän ainoaksi maaliksi. Janne Juvonen venyi Pelicansin maalilla 13:een torjuntaan Juho Olkinuoran selvitessä toisessä kenttäpäädyssä kolmella kopilla.

Pelicans löysi peliinsä hyvän vaihteen toisessa erässä. Parhaimmat tekopaikat loi Hannes Björnisen johtama ketju, mutta Olkinuora oli vireessä maalillaan. JYP siirtyi ottelussa vastoin pelin kuvaa kahden maalin karkumatkalle ajassa 36:26 Ossi Louhivaaran läpiajomaalilla. Pelicansin etsikkoaika koitti toisen erän lopussa kotijoukkueen päästettä pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Pelicans ei tilanteessa erehtynyt: Antti Tyrväinen napautti maalin edestä Jesse Saarisen tarjoilusta lahtelaiset takaisin peliin mukaan. Maali oli Tyrväisen 100. tehopiste Liigassa. Toinen syöttömerkintä kirjattiin Jesse Mankiselle.

Isku Areena räjähti toistamiseen heti kolmannen erän alussa, kun Libor Sulak yllätti tarkalla rannelaukauksellaan Olkinuoran. 2-2-maaliin ei syöttäjiä merkitty. Peli ei edennyt tasatilanteessa Pelicansin harmiksi kuin reilut kaksi minuuttia. Asialla oli toistamiseen Louhivaara, joka lakaisi JYPin uudelleen johtoasemaan. Lahtelaisten niskaan satoi lisää kylmää vettä ajassa 45:55, kun Antti Suomela vei onnekkaasti vieraat ylivoimalla 4-2-johtoon.

Pelicans sai vielä neljä minuuttia ennen päätössummeria ylivoiman, jonka aikana JYPin Janne Kolehmainen laukoi loppuluvut 2-5 tyhjään lahtelaismaaliin.

Pelicans pelaa vielä ennen joulutaukoa ensi keskiviikkona Mikkelissä ja perjantaina Lahdessa Kärppiä vastaan.