Jantuset aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen lauantaina: ”Joku arvostaa”

Tulevana lauantaina Pelicans-HIFK –ottelun yhteydessä Lahti-kiekon Hall of Fame täydentyy jäsenillä numero 18 ja 19, kun Eero ja Marko Jantunen aateloidaan kunniagalleriaan.

Isä ja poika olivat mukana vuoden ensimmäisessä Pelicans TV:n jaksossa, missä kaksikko avasi Antero Mertarannan haastattelussa ajatuksiaan nimityksestä Lahti-kiekon Hall of Fameen sekä jakoivat omia tarinoitaan lahtelaisen kiekkoilun värikkäistä vaiheista.

Eero Jantunen on ollut isossa roolissa lahtelaisen jääkiekkoilun historiassa. Mies oli yksi keskeisimmistä henkilöistä vaikuttamassa siihen, että Kiekkoreipas ja samalla ensimmäinen pelkästään jääkiekkoon keskittyvä seura sai Lahdessa alkunsa. Eero Jantunen muistelee haastattelussa myös poikansa kiekkouran ensimmäisiä luistimen piirtoja ja missä vaiheessa hän huomasi Markon poikkeuksellisen lahjakkuuden.

Yksi lahtelaisen kiekkoilun mieleenpainuvimmista henkilöistä, Marko Jantunen, nostaa esiin tärkeimmät muistonsa lahtelaiskiekosta ja omista esikuvistaan. Isä ja poika kertovat myös haastattelussa, kuinka näkevät toisensa tällä hetkellä, kun takana on pitkä yhteinen historia vaikeine ja hyvine aikoineen.