Blood on valmis ratkaisutaistoihin – ”Pelit muuttuvat koko ajan tiukemmiksi”

Pelicansin Ben Blood on luottavainen runkosarjan loppurypistyksen alkaessa. Valmennuksen luottohevonen on hyvän terveystilanteensa lisäksi innoissaan viimeviikkoisesta NFL-ammattilaisten vierailusta.

Viime viikon perjantai tarjosi Pelicansin ulkomaalaisille piristävän kokemuksen. Perinteinen harjoituskenttä vaihtui hetkeksi Vesijärven jäälle, ja pelikaverit maailman seuratuimpiin huippuammattilaisiin, kun NFL:n jenkkifutistähdet saapuivat vierailulle Lahteen American Football without barries -järjestön järjestämällä reissulla.

Kokemus toi uudenlaisen vivahteen myös amerikkalaista jalkapalloa parhaansa mukaan seuraavan Ben Bloodin arkeen.

- Oli todella mukavaa viettää aikaa NFL-pelaajien kanssa. En ole ollut pitkään aikaan noin isossa ryhmässä, missä puhutaan pelkkää englantia, amerikkalainen naurahtaa ja jatkaa nimekkäistä vierailijoista:

- Heidän käynnistään jäi hienot fiilikset, he ovat hyviä tyyppejä – ja ammattilaisurheilijoita, kuten mekin. Oli hauskaa pelata tossulätkää järven jäällä kavereiden kanssa, jotka ovat maailman parhaita omassa ammatissaan NFL:ssä. Seuraan itsekin kyseistä sarjaa, etenkin Minnesota Vikingsiä, joka on kotikaupunkini joukkue. Pelien katsomiset ovat tosin jääneet täällä vähiin aikaerosta johtuen.

Pelicansin kotipyhätön naapurissa sivakoitavat hiihdon MM-kisat päättyvät sunnuntaina. Blood ei ole lähtenyt aistimaan kisahuumaa – ainakaan vielä. Hän kyseli viime viikolla Twitterissä kisalippuja US Ski Teamilta sekä kahdelta kotimaansa hiihtäjältä.

- Heh, en ole saanut ainakaan tähän päivään mennessä kysymyksiini vastauksia. Olen täällä hallilla katsonut hiihtoja jonkin verran televisiosta. Kisat ovat mielestäni Lahdelle erinomainen juttu. Kaupunki on tällä hetkellä ruuhkainen, ja porukkaa on joka puolella.

"Peli paranee jatkuvasti"

Vajaa kaksi vuotta sitten Norjan pääsarjasta Lahteen muuttaneen puolustajan kausi 2015-16 katkesi loukkaantumiseen 27. helmikuuta. Pettymys kauden kliimaksin alla oli eittämättä kova. Nyt Blood on kiitollinen saadessaan olla terveenä kevään tärkeimpien koitosten alla.

- Meillä on ollut tällä kaudella paljon loukkaantuneita, joten täytyy olla onnellinen, että saan olla nyt terveenä. Kehossani kaikki tuntuu hyvältä, ja toivottavasti pysyisin kunnossa myös jatkossa, jotta voin antaa parastani pudotuspeleissä, hän sanoo.

Viime kauden kokemukset opettivat Bloodille paljon. Sikäli kun puolustajaa on uskominen, parhaat pelit ovat vasta edessä.

- Henkilökohtainen kauteni on muodostunut niin hyvistä kuin huonoista jaksoista. Minullakin oli aiemmin pientä vaivaa, ja se saattoi näkyä pelissäni. Valmennukselle kiitos siitä, että olemme saaneet viime päivinä vähän huilia. Tällä hetkellä kropassa tuntuu parhaalta pitkiin aikoihin, ja myös peli paranee jatkuvasti.

Pelicansin suoran puolivälieräpaikan metsästys jatkuu torstaina Helsingissä HIFK:n vieraana. Kolmen pisteen voitot ovat olleet tiukassa, sillä joukkueen viidestä edellisestä pelistä peräti neljä on venynyt jatkoajalle.

- Viime aikoina on ollut vähän kaksijakoista. Vastassa on ollut kovia joukkueita. Pudotuspelit ovat ovella, joten joukkueet pelaavat tähän aikaan vuodesta kauden parasta kiekkoaan. Pelit muuttuvat koko ajan tiukemmiksi, niin se vain menee.

- Turussa tulimme takaa rinnalle, ja saimme lopulta arvokkaan jatkoaikavoiton. Viime lauantain KooKoo-tappioon olen erittäin pettynyt, mutta turha sitä on enää murehtia.

Maalinteon kanssa takerrellut Pelicans on tehnyt avausmaalin vain kaksi kertaa 10 edellisessä ottelussa. Kolikolla on myös kääntöpuolensa.

- Puolustuspeli on ollut mielestäni hyvää. Päästimme kahdessa viime pelissä vain kolme maalia. Pidetään oman pään lukemat yhtä pieninä myös tulevissa peleissä, niin se tarjoaa joka ilta mahdollisuudet voittoon.

Lahtelaiset kohtaavat runkosarjassa vielä HIFK:n lisäksi TPS:n, Tapparan, Kärpät ja Jukurit. Se, kuka kolmikosta Ässät-Pelicans-Kärpät, voittaa kilvan kuudennesta sijasta, voi ratketa vasta päätöskierroksella maanantaina 13.3.

- Haluamme voittaa kaikki jäljellä olevat viisi peliä ja saada hyvät asetelmat pudotuspeleihin, Blood heläyttää.

Teksti: Aleksi Salonen