A-nuorilla plus-merkkinen kausi – seuraavaan valmistautuminen alkaa välittömästi joukkueen rakennuksella

Pelicansin A-nuorten kausi tuli päätökseen toissa viikonloppuna, kun lahtelaisryhmä joutui taipumaan runkosarjan voittaneelle HPK:lle toisella pudotuspelikierroksella voitoin 1-3. Uuteen kauteen valmistautuminen alkaa samantien.

Runkosarjassa lahtelaiset olivat kymmenensiä ja pudotuspelien Villi kortti –kierroksella nuoret pelikaanit kaatoivat KalPa:n. Kilpailullista menestystä tärkeämpänä joukkueen vastuuvalmentaja Vesa Petäjä pitää pelaajien kehitystä ja mies olikin tyytyväinen kuluneen kauden antiin.

- Vaiherikas ja hyvä kausi oli omasta mielestäni. Meille tärkeintä on luoda sellainen tekemisen kulttuuri arjessa, että pelaajan on mahdollista kehittyä kohti seuraavaa tasoa. Tässä mielestämme onnistuimme. Toki arjen tekemisen mittaaminen on melko hankalaa. Pelit on totta kai yksi mittari, mutta tuloksiin vaikuttaa niin moni muukin asia. Kilpailullisesti ja tuloksellisesti meidän kausi oli kuitenkin myös vähintäänkin hyvä, Petäjä tiivistää.

Pelicansin A-nuorten pistemiesten terävin kärki siirtyi viime kauden päätteeksi eteenpäin ja vaikka runko säilyikin samana, oli joukkueessa tilaa uusille ratkaisijoille, joita myös nousi esiin kauden aikana.

- Terävimpään kärkeen nousi uusia kavereita, mikä oli hienoa nähdä ja omalla tavallaan myös todiste arkiharjoittelun laadusta. Muun muassa ensimmäistä täyttä kauttaan A:n mukana pelannut Miika Tiihonen otti isoja harppauksia ja iski peräti 28 maalia, mikä on Pelicansin seurahistorian jaettu ennätys A-nuorissa, Petäjä linjaa.

Joukkueen henki oli myös koko kauden ajan erinomainen. Kilpailullinen ympäristö aiheuttaa aina omat haasteensa ryhmille, mutta Pelicansin kopissa vaikeammatkin hetket osattiin käsitellä.

- Yksi sellainen arjen mittari on tietysti se, että oli meillä ainakin pirun hauskaa. Tietenkin matkan varrelle sattuu monenlaista vääntöä ja ei se tietenkään ole ollut tämän prosessin tarkoituskaan, että koko ajan hymyillään. Pelaajat haluavat kehittyä, saada mahdollisimman isoa roolia ja päästä urallaan eteenpäin, niin silloin välillä ollaan napit vastakkain, mutta se kuuluu tähän. Oli kyllä mielenkiintoinen, hauska ja kehittävä kausi, Petäjä selventää.

Pitkään joukkue ei lepää laakereillaan. Pieni porukka jatkoi harjoitteluaan heti kauden päätyttyä silmällä pitäen Liiga-joukkueen pudotuspelitaisteluja. Mikäli pelaajia loukkaantuu tai tarvitaan tuuraajia, pitää ne tässä vaiheessa kevättä nostaa edustusjoukkueen mukaan omista junioreista. Kovin pitkää lomaa ei ole muullakaan ryhmällä, sillä ensi kauden joukkueen rakennus ja työnteko alkavat pian.

- Jos edustukseen tarvitsee nostaa pelaajia, niin pidetään huolta, että pojat ovat valmiina. Isompi ryhmä pelaajia aloittaa sitten reilun viikon päästä, niin että tässä meidän organisaation sisällä olevia pelaajia katsastetaan ensi kautta silmällä pitäen reilu viikon pätkä. Siinä ruvetaan muodostamaan jo ensi kauden joukkuetta, Petäjä tarkentaa.

Try-out tapahtuman kautta mukaan nuoriin Pelikaaneihin

Kun Päijät-Hämeen alueen omat juniorit on käyty läpi, on vuorossa try-out tapahtuma, missä ulkopuolelta tulevilla on mahdollisuus näyttää kyntensä ja tunkeutua mukaan nuorten Pelikaanien kesäharjoittelurinkiin ja ensi kauden ryhmään.

- Meillä on vahva usko Päijät-Hämeen pelaajiin, mutta kaikille halutaan tarjota mahdollisuus ja totta kai parhaat valitaan joukkueeseen. Pitää muistaa, että Nuorten SM-liigajoukkueeseen pääsyssä ei ole kyse enää kaikille tarjottavasta automaattisesta junioripolun jatkeesta, vaan kilpailu pelipaikoista on jo kovaa. Tätä kilpailua halutaan lisätä tryout-tapahtuman kautta, Petäjä avaa.

Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Lahden Isku Areenalla 7.-8.4. Tapahtuma alkaa perjantaina kello 16.00 ja homma päättyy lauantaina kello 18.00. Try-out –tapahtumassa ei etsitä vahvistuksia millekään tietylle pelipaikalle, vaan kaikki A-ikäiset ovat tervetulleita näyttämään osaamistaan.

- Ensisijaisesti olemme kiinnostuneet 98-00 syntyneistä pelureista. Eli vanhemmista B-junnuista toisen vuoden A-junnuihin. Näytille voi toki tulla viimeisen vuoden A-junnutkin, Petäjä kertoo.

- Etsimme innokkaita ja sisäisesti motivoituneita tyyppejä, joiden tekemisestä näkyy joka päivä, että he tykkäävät pelaamisesta ja urheilemisesta yleensäkin. Haluamme mukaan ennen kaikkea sellaisia pelaajia, jotka haluavat olla tänään parempia kuin mitä olivat eilen. Pelissä tulisi olla jokin vahvuus, eli jossain asiassa tulisi olla erinomainen. Meillä on oma yksityiskohtainen pelitapamme joukkueella, mutta sen sisällä pystyy silti pelaamaan monenlaisilla ominaisuuksilla ja vahvuuksilla. Nykypäivän Nuorten SM-liiga sarjana asettaa luistelulle toki tietyn vaatimustason eli töppösen olisi parempi liikkua, Petäjä jatkaa.

Kiinnostuitko? Try-outille voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen vesa.petaja@pelicans.fi. Ilmoittautumisia otetaan vastaan keskiviikkoon 5.4 asti. Miksi Pelicans on sitten oikea paikka kehitystä janoavalle nuorelle kiekkoilijalle?

- Lahdessa meillä on tarjota C-A-nuorissa sellaista suunnitelmallista yksilövalmennusta, mitä ei ihan jokaisesta paikasta löydy. Tietyllä tapaa hyvä osoitus on se, miten olemme pystyneet tuottamaan pelaajia Liigaan viime vuosina. Meillä on myös A-nuorista aika hyvä kuvio eteenpäin Peliittojen ja Liiga-Pelicans yhteistyön kautta, joten potentiaalisille nuorille löytyy varmasti oikea polku, Petäjä perustelee.