Tampereelta tuliaisina yksi piste – Pelicansilta hylättiin lopussa maali

Pelicans lihotti pistepussiaan torstaina yhdellä pojolla, kun Tappara oli jatkoajan jälkeen etevämpi 3-2.

Pelicans sai torstai-illan vieraskamppailussa vastaansa runkosarjan voiton varmistaneen Tapparan. Panoksettomuus ei näkynyt avauserässä kotijoukkueen otteissa millään tavalla, ainakaan negatiivisella tavalla. Taisto saatiin tosin kunnolla käyntiin vasta pienen pleksioperaation jälkeen, joka venyi lopulta kymmenen minuutin mittaiseksi. Lahtelaisilla oli vaikeuksia pelin avaamisensa kanssa Tapparan huippuorganisoitua keskialueen ohjauspeliä vastaan.

Pelissä oli paljon tunnetta, ja taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Yhden kauden komeimmista taklauksista esitti Ben Blood, joka taklasi puhtaasti kropallaan Henrik Haapalan katolleen vaihtoaitioiden edessä. Pelicans otti erässä myös kaksi rangaistusta, joista toinen kostautui. Pelattiin ensimmäisen 20-minuuttisen toiseksi viimeistä minuuttia, kun Jani Lajunen ohjasi Karri Rämön edestä Valtteri Kemiläisen laukauksen sisään.

Lahtelaiset saivat toiseen erään lentävän lähdön. Morten Poulsenin lavasta syntynyt 1-1-tasoitus oli kaunista katseltavaa, ja siihen esityön tekivät Juhani Tyrväinen ja Iikka Kangasniemi. Pelicans tuli toiseen erään huomattavasti valmiimpina, ja vieraspelaaminen oli kaksinkamppailuvahvaa molemmissa kenttäpäädyissä. Tapparallakin oli omat paikkansa, mutta Rämö oli maalillaan vakuuttavassa lyönnissä.

Tamperelaiset aloittivat kolmannen erän väkevästi, mutta Pelicans puolusti vähintään yhtä vahvasti. Peliä oli takana 44:56, kun Tappara menetti kiekon hyökkäyssinisellä, Joonas Alanne porhalsi karkuun ja iski lopulta onnekkaasti vieraat 1-2-johtoon.

Pelicansin johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin viisi minuuttia – Haapala latasi ylivoimalla 2-2-tasoituksen. Kangasniemi sai yksilösuorituksensa päätteeksi kiekon verkkoon kamppailun toiseksi viimeisellä minuutilla. Osumaa tarkistettiin pitkään videolta, ja se hylättiin potkumaaliksi. Pelicans protestoi tuomiota aiheesta, sillä tuomio oli varsin kyseenalainen.

Peli ratkesi lopulta jatkoajalla Tapparan 3-2-voittoon Kemiläisen osumalla.

Pelicans kohtaa lauantaina Kärpät Isku Areenalla. Lauantain kierros näyttelee ratkaisevaa roolia taistelussa kuudennesta sijasta.