SaiPa kukisti Pelicansin joukkueiden kauden viimeisessä kohtaamisessa | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

SaiPa kukisti Pelicansin joukkueiden kauden viimeisessä kohtaamisessa

Pelicansin ja SaiPan 6. ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi keltapaitojen juhliin. Ratkaisun avaimet olivat tänään viimeistelytehokkuudessa.

Kotijoukkuelle ottelun alku oli synkkä SaiPan Curtis Hamiltonin avattua maalihanat vastahyökkäyksestä, kun alle puoli minuuttia oli pelattu. Tähän salamamaaliin syöttäjiksi Matti Järvinen ja Elmeri Kaksonen.

Erän lopulla vierasjoukkue iski toistamiseen. Järvinen pääsi suojaamaan kiekkoa hyökkäyspäädyssä, kääntyi maalinedustalle ja ohitti Pelicans-maalivahti Janne Juvosen nopealla kääntölaukauksella.

Toinen 20-minuuttinen eteni 1. erän tavoin tasaisissa merkeissä. SaiPa pyrki puolustamaan johtoaan, mutta erän loppua kohden Pelicans alkoi saada hallintaa itselleen viime aikoina hurjassa vireessä olleen ykkösvitjansa Erkinjuntti-Tyrväinen-Sopanen esimerkillä. Viimeistely tosin ontui edelleen, joten kolmanteen erään siirryttiin lappeenrantalaisten 0-2-johdossa.

Pelicans onnistui viimein maalinteossa 3. erässä ajassa 47:25, kun Mikko Kousan siniviivalämäri painui SaiPa-maaliin pitkän painostuksen päätteeksi Hannes Björnisen ja Iikka Kangasniemen syötöistä tasavajaalla. SaiPa kuittasi tämän nopeasti siirtymällä taas kahden maalin johtoon Matti Järvisen osumalla.

Tästä pari minuuttia, ja Pelicans tuli uudestaan maalin päähän. Mustapaitojen ykkösnyrkki painoi pelin jälleen vahvasti SaiPan alueelle ja lopulta Juha Leimu yllätti Frans Tuohimaan runnomalla Antti Erkinjuntin lähettämän laukauksen sisään.

Ottelun loppuhetket vietettiin SaiPan päädyssä kotijoukkueen jahdatessa armottomasti tasoitusmaalia. Kiri ei kuitenkaan riittänyt tasoitusmaalin tekemiseen, vaan lappeenrantalaiset poistuivat Isku Areenan lauantai-illasta 2-3-voitolla.