Piste tuliaisina Kouvolasta

KooKoo oli Lumon Areenalla Pelicansia parempi jatkoajan jälkeen 2-1. Voitot kauden keskinäisissä menivät näin tasan 3-3.

Tyhjennysmyyntien jälkeen molemmat kotipelinsä voittanut KooKoo tuli täynnä energiaa myös kamppailuun Pelicansia vastaan. Vieraat olivat silti näennäisesti pelin päällä, joskin kouvolalaiset saivat luotua lukuisia puolittaisia tilanteita Karri Rämön maalille.

Taisto oli vanhennut 7:41 minuuttia, kun Mikko Kousa jäi ikävästi Juha-Pekka Haatajan taklauksen alle. Haataja sai tilanteesta selästä taklaamisesta 2+10-minuutin rangaistuksen, ja Kousan peli jäi siihen. Vieraat eivät onnistuneet ylivoimallaan, ja jäähyä oli jäljellä kolme sekuntia, kun KooKoon Terry Broadhurst pääsi kurittamaan vieraita alivoimalla 1-0-maalin arvoisesti.

Toinen erä käynnistyi tilanteessa 1-0. KooKoo hallitsi erän alkupuoliskoa, mutta parhaat maalipaikat loistivat poissaolollaan. Pelicans sai momentumin itselleen pelin puolivälin tienoilla, ja etenkin Vili Sopasella oli pari paikkaa tasoitukseen, mutta KooKoo-vahti Leland Irving oli kotijoukkueen maalilla ohittamaton. Tilanne oli siis sama kuin torstaina Turussa: lahtelaiset lähtivät kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemassa.

Pelicans onnistui kolmannessa erässä lopulta ylivoimalla, kun Juha Leimu sivalsi siniseltä tilanteeksi 1-1. Syöttöpisteet Juhani Tyrväiselle ja Vili Sopaselle, joka sivuaa 42 tehopisteellään yhden kauden piste-ennätystään. Lahtelaiset hakivat nälkäisesti johtomaalia, mutta Irvingin pelastukset veivät pelin jatkoajalle 1-1-tilanteesta.

Jatkoaika oli kouvolalaisten heiniä. Ratkaisu odotti ajassa 61:58, kun Anrei Hakulinen latasi kiekon vastustamattomasti Pelicans-maalin yläkulmaan.

Pelicansin pelit jatkuvat ensi viikon torstaina HIFK:n vieraana.