Pelicansin kolmoskentän tehoilta ratkaisi lahtelaisille kolmannen voiton Ilveksestä | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

Pelicans päätti viikkonsa Hakametsässä 3-4-vierasvoittoon Ilveksestä.

Pelicansin tulo peliin oli tahmea, mutta nuori Ilves-ryhmä ei pystynyt ensimmäisten minuuttien aikana konkretisoimaan hallintaansa valotaululle. Vieraat saivat juonesta kiinni, ja Morten Poulsenin viivalaukaus yllätti Antti Lehtosen ajassa 3:39 vieden Pelicansin johtoon.

Ilves tuli kuitenkin nopeasti tasoihin ensimmäisellä ylivoimallaan. Tapio Laakso pelasi kiekon Pelicans-puolustuksen selustaan, ja Michael Keränen pääsi veivaamaan tilanteeksi 1-1. Peli virtasi jälkimmäisen kympin Ilves-merkkisesti, mutta Janne Juvosen kaksi loistotorjuntaa veivät kamppailun erätauolle tasatilanteessa 1-1.

Toinen erä ei ehtinyt vanheta kuin minuutti ja 14 sekuntia, kun Poulsen napautti maalin edestä illan toisen maalinsa. Maaliin erinomaisen esityön teki kiekon karvannut Aleksi Rekonen. Ilves sai neljän minuutin päästä halvan ylivoiman, eikä se jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä – Keränen laukoi tarkasti pelin 2-2:een.

Lahtelaiset ottivat toisessa erässä 5-5-pelin kontrolliinsa, ja Ilves sai vihdoin pelin ensimmäisen rangaistuksensa ajassa 28:23. Juha Leimu ei osunut ensimmäisellään, mutta toinen laukaus painui vastustamattomasti ohi Lehtosen ja Pelicans jälleen johtoon. Hannes Björnisellä jo tässä vaiheessa komeat tehopisteet 0+3.

Pelicansin väkevä vieraspelaaminen toi neljännen onnistumisen kolmannessa erässä. Mikko Kousa laukoi siniseltä ylärimaan ja Juhani Tyrväinen siirsi paluukiekon tyhjään Ilves-maaliin.

Valkopaitojen 2-4-johdossa mentiin aina viimeiselle minuutille asti, kunnes Markku Flinck onnistui hyödyntämään Pelicans-puolustuksen uinahduksen kaventaen tilanteeksi 3-4. Vieraat selvisivät lopun rynnistyksestä, ja lähtivät kotimatkalle kolmea pistettä rikkaampana.

Pelicansin runkosarja jatkuu ensi viikon keskiviikkona kotiottelulla Sportia vastaan.