Pelicansille täysi pistepotti tunteikkaasta ottelusta – Juvoselle nollapeli

Pelicans nappasi toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi keskiviikkona Sportin 2-0. Kauden keskinäiset ovat nyt lahtelaisille voitoin 2-1.

Kotiotteluissaan ailahdellut Pelicans tuli pirteästi taistoon Sportia vastaan. Lahtelaiset loivat myös kelvollisia maalipaikkoja, mutta Sport-vahti Mika Järvinen piti vieraat pelissä mukana. Pelicans joutui yhden hyökkääjän vajaalle ajassa 9:51. Antti Tyrväinen oli hetkeä aiemmin törmännyt linjatuomariin keskialueella, ja pelikatkon koittaessa Tyrväiselle näytettiin pelirangaistusta tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

Sport pelasi avauserässä jatkuvasti sääntöjen rajamailla. Illan tuomareilta jäi viheltämättä yksi päivänselvä rangaistus, kun vaasalaisten Filip Riska löi kyynärpäällä Taavi Vartiaista kasvoihin. Sport selvisi erästä yhdellä kaksiminuuttisella, ja kun Pelicans ei onnistunut maalinteossa myöskään erän jälkimmäisellä puoliskolla, lähdettiin erätauolle 0-0-lukemista.

Tunteet kuumenivat Isku Areenan toisessa erässä toden teolla. Sport roikkui jälleen kyseenalaisesti Pelicansin perässä, mutta tuomariston kädet pysyivät taskussa. Hanskat tippuivat lopulta ajassa 29:48, kun Ben Blood ja Otto Karvinen ottivat miehestä mittaa varsin tasaväkisesti.

Vili Sopanen päästi kotijoukkueen piinasta pelin puolivälin jälkeen Juhani Tyrväisen ja Taavi Vartiaisen esityön jälkeen. Pelicans hallitsi myös pelillisesti vaisua toista erää, ja peliä lähdettiin ratkaisemaan kolmanteen erään tilanteesta 1-0.

Pelin tempo laski päätöserässä, eikä taisto tarjonnut pelitavallisesti ihmeitä. Myös tunteet pysyivät kurissa erässä, jossa kotijoukkueen tiivis keskialueen trap-pelaaminen teki Sportin pelin avaamisesta haasteellista. Arttu Heikkinen löi pelin loppuvaiheessa kauden toisella maalillaan pelille sinetin Järvisen haparoidessa vieraiden maalilla.

Pelicansille täysi pistepotti, ja illan ykköstähdelle Janne Juvoselle kauden kolmas nollapeli. Pelicans jatkaa pelejään lauantaina Lahdessa Lukkoa vastaan.