Pelicansille runsasnumeroinen tappio Hämeen herruuden kolmannessa osassa

HPK otti torstai-illan 6-2-voitollaan kiinnityksen pystiin Hämeen herruudesta. Voitot ovat nyt hämeenlinnalaisille 2-1. Joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen Hämeenlinnassa.

Paikallistaisto alkoi Pelicans-merkkisesti, kun Aleksi Rekosen millintarkka rystylaukaus vei Pelicansin johtoon jo ajassa 1:40. Kotijoukkue selvisi tämän jälkeen yhdestä kaksiminuuttisesta, mutta joukkueen seuraava ylivoima käynnisti lahtelaisten syöksykierteen.

Sakari Manninen tasoitti ensin pelin alivoimalla Pelicansin oman alueen kiekonmenetyksen jälkeen. Niko Kapanen kuritti tämän jälkeen kotijoukkuetta tasavajaalla syntyneellä läpiajomaalillaan. HPK pääsi Kapasen maalin jälkeen ylivoimalle, jonka aikana Otto Paananen iski vieraille kolmannen maalin kahden minuutin ja 10 sekunnin sisään.

Iikka Kangasniemi toi Pelicansin maalin päähän viisi minuuttia ennen eräsummeria. Kotijoukkue sai maalista uutta virtaa, mutta tauolle lähdettiin tilanteessa 2-3.

Toinen erä – ja varsinkin sen jälkimmäinen kymppi – oli väkevästi esiintyneen vierasjoukkueen juhlaa. HPK ei tarvinnut tällä kertaa kolmen maalin tekemiseen kuin minuutti ja 29 sekuntia. Severi Sillanpää osui kertaalleen, ja Manninen täydensi kypärätemppunsa kahdella toisen erän täysosumallaan. Lahtelaisittain musta toinen erä hämeenlinnalaisten nimiin luvuin 3-0, ja tilanne valotaululla 40 minuutin jälkeen 2-6.

Kolmas erä ei ihmeitä tarjonnut vieraiden varmistellessa johtoaan. Täysi pistepotti lähti Hämeenlinnaan loppulukemin 2-6.