Pelicansille kotivoitto kuuden pisteen pelissä | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

Pelicansille kotivoitto kuuden pisteen pelissä

Kauden kolme aiempaa kohtaamista vienyt Ässät joutui nöyrtymään keskiviikkona Isku Areenalla, kun Pelicans vei kolme sarjapistettä lukemin 4-2.

Pelin alku toteutti samaa kaavaa kuin joukkueiden viimeviikkoinen kohtaaminen Isku Areenalla. Pelicans piti huolta kiekosta Ässien keskittyessä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Kamppailulle alkutahdit taituroi Antti Erkinjuntti 4:05 minuutin pelin jälkeen. Pelicans-kapteeni harhautti kaksi Ässien pelaajaa ja vei lopuksi vipuun myös patavahti Andreas Bernardin.

Peli eteni 1-0-tilanteessa avauserän puoliväliin asti, kunnes kotijoukkue pääsi toiselle ylivoimalleen. Vili Sopanen toimi ensimmäisen maalin tapaan tarjoilijana, kun Aleksi Rekonen painoi takatolpalta isännät kahden maalin johtoon.

Vieraiden Jarno Kärki ja Ville Korhonen pääsivät kertaalleen yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta Pelicansin maalille palannut Janne Juvonen selvitti molemmat tilanteen eleettömän varmasti.

Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 2-0. Kamppailu sai erikoisen käänteen ajassa 24:25, kun Iikka Kangasniemi passitettiin suihkuun puskemisesta. Kontakti Jyri Marttiseen oli lähes olematon, mutta Pelicans ei joutunut tilanteesta alivoimalle, sillä Marttinen oli ennen tätä vetänyt Kangasniemeltä jalat alta.

Toinen erä oli kauttaaltaan jäähyjen sotkema, minkä johdosta Ässät pääsi paremmin peliin mukaan. Pelicans joutui ottamaan vastaan pitkiä hyökkäyksiä, ja lopulta Jarno Kärki nosti maalin edestä vierailijat maalin päähän kolme minuuttia ennen toisen erän päätöstä.

Lahtelaiset tulivat kolmanteen erään kovalla kamppailumentaliteetilla. Palkinto odotti erän kolmannella minuutilla, kun Arttu Heikkisen laukaus yllätti Bernardin. Kotijoukkueen kahden maalin johto ei kestänyt kuin 34 sekuntia. Valtteri Viljanen lähetti viivalaukauksen luukulle, Simon Suoranta sai mailansa väliin ja peli 3-2:een.

Ben Bloodin kauden toinen täysosuma ajassa 53:07 vei Pelicansin jälleen kahden maalin karkumatkalle. Ässät sai 4-2-maalin jälkeen otteen pelistä, mutta ei pystynyt enää ohittamaan hyvin pelannutta Juvosta.

4-2-voitto nosti Pelicansin sarjataulukossa kuudenneksi. Lahtelaisten pelit jatkuvat Isku Areenalla lauantaina Jukureita vastaan.