Pelicansille jo viides voitto SaiPasta - Sopaselle kauden kolmas kypärätemppu | Pelicans

Maanantai 29.4. 18:30 VS.

Pelicansille jo viides voitto SaiPasta - Sopaselle kauden kolmas kypärätemppu

Pelicans vankisti asemiaan kuuden parhaan joukossa kaatamalla Lappeenrannassa SaiPan lukemin 4-6. Vili Sopanen naulasi ottelussa peräti kauden kolmannen kypärätemppunsa.

Kamppailu alkoi Lappeenrannassa Pelicansin ylivoimapelillä, kun Elmeri Kaksonen passitettiin päähän kohdistuneesta 2+10-minuutin istunnolle vain 20 sekunnin pelin jälkeen. Vieraiden maali jäi syntymättä, ja SaiPa iski pelin ensimmäisen osuman omalla ylivoimallaan Brock Trotterin voimin ajassa 3:35. Peli eteni 1-0-tilanteessa ainoastaan 1:04 minuuttia, kun Roope Elimäki löi ilmasta Kimi Koiviston syötön verkon perukoille.

SaiPa käytti myös toisen ylivoimansa – Tero Koskiranta pääsi lakaisemaan Janne Juvosen torjumasta irtokiekosta pelin 2-1:een. Lahtelaiset veivät peliä tasaviisikoin mielin määrin, ja tasoitus oli vain ajan kysymys. Lopulta myös Pelicans onnistui ylivoimalla, kun Vili Sopanen ohjasi Juha Leimun viivalaukauksen ohi Jussi Markkasen. Sopasen pisteputki kasvoi maalin myötä viiteen otteluun.

Vauhdikas kamppailu eteni toiseen erään 2-2-tasatilanteessa. Pelicans siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Antti Erkinjuntin veivillä, kun peliä oli takana 26:22. Turkooseissa paidoissa pelanneiden vieraiden johto ei kestänyt kuin kaksi minuuttia Saku Salmisen tasoitettua 3-3:een Pelicans-puolustuksen kiekollisen virheen jälkeen.

Keltapaidat saivat tasoitusmaalista energiaa, ja Koskiranta pääsi napauttamaan maalin edestä SaiPan jälleen johtoon. Kamppailun kahdeksas maali näki päivänvalon vielä toisen erän viimeisellä minuutilla. Juhani Tyrväinen katkaisi Salmisen avauksen, ja Erkinjuntti siirsi takatolpalta tilanteeksi 4-4.

Kolmas erä starttasi vieraiden maalilla – Sopanen käänsi vanhanaikaisella Pelicansin toista kertaa johtoon. Lahtelaiset sulkivat tämän jälkeen ovensa omassa päässä, eikä SaiPa päässyt kuin harvoihin yksittäisiin tilanteisiin. Sopanen päätti kotijoukkueen pyristelyn iskemällä matsin kolmannellaan Pelicansin 4-6-vierasvoittoon.

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Isku Areenalla klo 17.