Pelicansille ensimmäinen päänahka Jukureista

Pelicans päätti viikkonsa 3-2-voittoon Mikkelin Jukureista. Pelicans on nyt voittanut jokaisen joukkueen vähintään kerran kuluvalla kaudella.

Pelicansin ja Jukureiden välinen kauden kolmas näytös alkoi odotetunlaisesti: Pelicans oli aloitteellisempi ja piti huolta kiekosta vieraiden keskittyessä vastaiskuihin. Maalipaikat olivat kuitenkin vähissä myös Sami Rajaniemen vartioimalla maalilla, sillä Jukurit puolusti keskustaa tutun kurinalaisesti.

Melko hidasvauhtinen avauserä ei tuonut lopulta yhtään täysosumaa, joten tauolle lähdettiin kiikarilukemissa.

Toisessa erässä Jukurit pääsi pelin päälle kahden kotijoukkueen rangaistuksen seurauksena. Pelicans ja Jere Myllyniemi selvisivät kuitenkin vieraiden lähentelyistä ilman takaiskuja. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 36:10. Lahtelaiset olivat hukanneet kaksi aiempaa ylivoimaa, mutta kolmannella helähti, kun Juha Leimu laukoi Iikka Kangasniemen ja Hannes Björnisen esitöistä Pelicansin 1-0-johtoon.

Isku Areena sai lisää makeaa erän viimeisellä minuutilla. Jukureiden viisikko pyöri liki kaksi minuuttia omalla alueella, kunnes Juhani Tyrväinen pääsi lakaisemaan maalin edestä Vili Sopasen laukauksesta tulleen irtokiekon Jukureiden reppuun.

Jukureiden etsikkoaika koitti kolmannessa erässä Björnisen jouduttua 2+2-minuutin istunnolle korkeasta mailasta. Ylivoiman ei tarvinnut jauhaa kauaa, kun Miika Koiviston laukaus kimposi laidasta Miika Roineelle, joka kavensi pelin 1-2:een. Mikkeliläiset saivat maalista momentumin itselleen, ja Janne Ritamäki pääsi tasoittamaan pelin vain hetki kavennuksen jälkeen.

Peli eteni tasalukemissa vain 44 sekuntia, kun Vili Sopanen sai nostaa ilman estelyitä Pelicansin 3-2-johtoon.

Jukurit haki kaksi viimeistä minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia, mutta enää vieraat eivät rinnalle kyenneet.

Pelicans suuntaa tiistaina Kouvolaan KooKoon vieraaksi kolmen pelin voittoputkessa.