Pelicans vierasvoittoon Hakametsän jäähytalkoissa – Sopasen hurja vire sai jatkoa | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

Ilves osoittautui tällä kaudella Pelicansille mieluisaksi vastustajaksi. Lahtelaiset veivät neljästä pelistä pisteet puhtaasti 12-0, kun joukkue lähti viimeisen koitoksen päätteeksi kotimatkalle 1-4-voitto taskussaan.

Pelicans lähti hakemaan kauden neljättä voittoaan Ilveksestä uusituin ketjukoostumuksin. Mikko Kousa, Antti Erkinjuntti ja Morten Poulsen olivat maajoukkuetehtävissä, mutta vastaavasti vieraat saivat kokoonpanoonsa Justin Hodgmanin kuuden viikon tauon jälkeen.

Pelille alkutahdit löi Ilves, kun Teemu Rautiainen pääsi laukomaan Tapio Laakson syötöstä pelin 1-0:aan vajaan viiden minuutin tahkoamisen jälkeen. Sarjan heikoimman kotijoukkueen johto ei kestänyt edes minuuttia. Hannes Björninen otti hyökkäyspäässä 100-0 aloitusvoiton, kiekko tuli Hodgmanille, joka sivalsi komeasti pelin tasoihin.

Lahtelaiset ottivat avauserässä peräti viisi kaksiminuuttista Ilveksen yhtä vastaan. Hodgman sai kakkosen lisäksi 10 minuutin käytösrangaistuksen, mikä tietää sentterin kymppitilin täyttymistä. Tamperelaisten ylivoima oli kuitenkin luvalla sanoen saamatonta, joten tauolla lähdettiin tilanteessa 1-1.

Pelicans paineli heti toisen erän kärkeen johtoon Miro Hovisen uran ensimmäisellä täysosumalla. Maaliin erinomaisen syötön tarjoili Antti Tyrväinen.

Erä sai uuden käänteen ajassa 27:58. Ben Blood taklasi keskialueella Jerry D'Amigoa, ja pudotti tämän jälkeen hanskansa joukkuekaveriaan puolustamaan saapunutta Veli-Matti Vittasmäkeä vastaan. Vittasmäki ei pudottanut hanskojaan, ja selvisi kaksiminuuttisella. Blood sai tilanteesta päähän kohdistuneesta taklauksesta 5+20, väkivaltaisuudesta 2+2-minuuttia ja kympin käytöksestä. D'Amigo ei loukkaantunut tilanteessa.

Ilves jatkoi tehotonta ylivoimaansa, eikä Pelicansilla ollut vaikeuksia tappaa Bloodin pitkää rangaistusta. Taklaus tuntui lamaannuttavan kotijoukkueen, sillä Vili Sopanen laukoi ajassa 33:55 Pelicansin kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Ilvekselle tarjottiin ylivoimalla kavennuspaikkaa, mutta mainiosti Pelicansin maalilla esiintynyt Joona Voutilainen ei ollut ohitettavissa. Pelille kuvaavaa oli Sopasen tekemä 1-4-maali, joka syntyi Ilveksen pelatessa ylivoimaa.

Joukkueille vihellettiin ottelussa yhteensä 17 kaksiminuuttista. Päätöserän jälkimmäinen kymppi meni enemmän ja vähemmän pelaillessa, joten lahtelaiset pääsivät kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Pelicansin pelit jatkuvat perjantaina vierasottelussa Sportia vastaan.