Pelicans valloitti kuutossijan – neljännesfinaaleissa vastaan asettuu KalPa

Runkosarjan päätöskierroksen kamppailu päättyi Mikkelissä Pelicansin 2-3-voittoon. Ässät hävisi Turussa, joten lahtelaiset nousivat kuuden parhaan joukkoon.

Maanantain kamppailu oli Jukureille merkityksetön, mikä näkyi kotijoukkueen pelissä vapautuneisuutena. Pelicans oli ajoittaisissa vaikeuksissa Jukureiden aktiivisen karvauspelin kanssa, mutta mikkeliläiset eivät päässeet riistoistaan huolimatta todellisille maalipaikoille.

Vähissä olivat myös lahtelaisten tekopaikat ensimmäisessä erässä. Paras paikka siunaantui Antti Erkinjuntille, jonka yritys maalin edestä pysähtyi Jukurit-vahti Mika Norjaan. Kotijoukkueella oli erässä yksi ylivoima, mutta se ei tulosta tuottanut. Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Peli jatkui toisessa erässä Jukureiden hallitessa edelleen hienoisesti kenttätapahtumia. Mikkeliläiset tekivät taiston avausmaalin ajassa 26:20, kun Turo Asplund pääsi lakaisemaan irtokiekon tyhjään Pelicans-maaliin.

Vieraat puolustivat oman maalin edustaa sitkeästi, niin teki myös Jukurit. Lahtelaisille tarjottiin todellista mahdollisuutta tasoitukseen toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Antti Erkinjuntti kaadettiin läpiajotilanteessa. Tuomaristo vihelsi rangaistuslaukauksen, mutta Pelicans-kapteeni ei onnistunut ohittamaan Norjaa.

Kolmas erä oli Pelicansin näytöstä. Tasoitus syntyi ajassa 44:32 – Juhani Tyrväinen ohjasi maalin edestä Vili Sopasen ohjurisyötön sisään. Kymmenen minuuttia myöhemmin asialla oli sama mies, kun Pelicans siirtyi 1-2-vierasjohtoon. Juha Leimu sivalsi Pelicansin kolmannen osuman viisi minuuttia ennen päätössummeria. Erkinjuntti syötti kaikki kolme maalia, Sopanen kaksi ja Tyrväiselle yhteistehot 2+1.

Zach Budishin kavennus oli enää kosmetiikkaa. Ässät hävisi oman pelinsä Turussa, joten Pelicans kiri porilaisten ohi kuudenneksi.

Neljännesfinaaleissa Pelicansia vastaan luistelee KalPa. Paras seitsemästä -ottelusarja käynnistyy ensi viikon keskiviikkona Kuopiossa.