Pelicans hurjasteli voittoon sarjajumbosta – kotijoukkueen pelaaja jälleen törkytaklauksen kohteena | Pelicans

Perjantai 26.4. 18:30 VS.

Pelicans nappasi lauantaina viikon toisen kotivoittonsa, kun Liigan pahnan pohjimmainen Lukko oli selvä vastaantulija lahtelaisten viimeistellessä taululle lukemat 7-3.

Isku Areenan lauantaisauna kuohui jo heti pelin toisella minuutilla, kun Morten Poulsen ohjasi Marko Pöyhösen viivalaukauksen verkon perukoille vieden Pelicansin 1-0-johtoon. Kotijoukkueen pakka hieman hajosi maalin jälkeen, ja Ville Vahalahti pääsi napauttamaan vieraiden tasoituksen ajassa 2:57.

Myös Pelicans osoitti ylivoimansa vaarallisuuden toisella ylivoimallaan, kun Vili Sopasen syöttö tavoitti takatolpalta Juhani Tyrväisen, joka siirsi lahtelaiset uudelleen johtoon. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa: Lukko käytti myös toisen ylivoimansa hyväkseen Aaron Gagnonin sutiessa irtokiekon ohi Janne Juvosen.

Avauserän ylitettyä puolen välinsä Pelicans-pelaaja joutui toisessa ottelussa peräkkäin törkytaklauksen kohteeksi. Ilmari Pitkäsen kyynärpää-hyppytaklaus osui suoraan Kimi Koivistoa päähän, joka ei onneksi loukkaantunut tilanteessa. Antti Tyrväinen pudotti tilanteen jälkeen hanskansa omiaan suojellakseen, ja otti selvän erävoiton Pitkäsestä. Molemmat suihkuun, mutta Pitkänen selvisi taklauksestaan käsittämättömällä tavalla 2+10-minuutin rangaistuksella.

Pelicans kitti taklauksesta seuranneesta kahden minuutin ylivoimasta, kun Juha Leimu sivalsi Pelicansin 3-2-johtoon. Samaisista lukemista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä lahtelaiset ottivat 5-5-pelin totaaliseen kontrolliinsa. Mikko Kousa vei mustapaidat ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon ajassa 22:49 tulisella lämärillä. Lukon ylivoima oli tällä kertaa tehotonta, mutta Pelicans iski erän lopussa illan kolmannen ylivoimamaalinsa Hannes Björnisen voimin.

Pelin intensiteetti laski kolmanteen erään mentäessä, ja Lukko oli 2-5-tappiotilanteessa ymmärrettävästi aktiivisempi osapuoli. Vahalahden 3-5-kavennus toi hetkellisesti valoa raumalaisten leiriin, mutta Aleksi Rekonen kuittasi Pelicansin 6-3-johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä. Loppuluvut 7-3 pelille löi Leimu illan toisella ylivoimamaalillaan.

Pelicansin tehopelaajat tänään: Leimu 2+1, Rekonen 1+2, Sopanen 0+3, Björninen 1+2 ja J. Tyrväinen 1+1.

Pelicansin pelaa seuraavaksi vieraissa, kun se kohtaa keskiviikkona Jyväskylässä JYPin.