Kärpät jatkoaikavoittoon loppuunmyydyssä Isku Areenassa

Täysi Isku Areena sai todistaa lauantaina erinomaista kiekkonäytöstä Pelicansin ja Kärppien välillä. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen vieraiden 3-4-jatkoaikavoittoon.

Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa pelin alussa. Maalipaikkoja ei juurikaan siunaantunut kumpaankaan kenttäpäätyyn joukkueiden puolustaessa tiiviisti oman puolustusalueen keskustaa. Pelicans sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa erän puolivälissä, mutta pakkopeli ei tulosta tuottanut.

Kamppailun avausmaalin iski Kärpät ja John Albert 15:11 minuutin pelin jälkeen. Albert karkasi Pelicans-puolustukselta läpiajoon ja laukoi Karri Rämön puikoista laatan sisään. Vieraat näyttivät menevän erätauolle 0-1-johdossa, mutta Juha Leimun viivakanuuna toi lahtelaiset rinnalle, kun erää oli jäljellä vain neljä sekuntia. Syöttöpisteet Juhani Tyrväiselle sekä kokoonpanoon palanneelle Justin Hodgmanille.

Lahtelaiset ottivat pelin hyppysiinsä toisen erän alussa. Kärppien jalat olivat jääneet koppiin, ja Pelicansille avautui useampia maalintekopaikkoja. Palkinto odotti ajassa 26:44, kun Morten Poulsen osui toisessa peräkkäisessä ottelussa vieden Pelicansin 2-1-johtoon. Maaliin hienon esityön teki Arttu Heikkinen.

Kärppien ykköskenttä Mika Pyörälän johdolla oli lahtelaisille vaikea pideltävä myös toisessa erässä. Oululaisten tasoitus syntyi pelin puolivälissä Shaun Heshkan millintarkalla viivalaukauksella.

Pelicans meni jälleen johtoon kolmannessa erässä Marko Pöyhösen osumalla. Kotijoukkue hallitsi peliä tasaviisikoin, mutta Kärpät onnistui tasoittamaan pelin ylivoimalla Brock Trotterin maalilla. Varsinaisen peliajan viimeinen viisiminuuttinen oli lähes yhtä päätyä vieraiden alueella, mutta lisämaaleja ei nähty.

Jatkoajalla Pelicansille syötettiin karvasta kalkkia, kun Albert löi pelille sinetin vain kymmenen sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Pelicans pelaa runkosarjan päätöskierroksella Mikkelissä. Sen on voitettava ottelu ja toivottava samaan aikaan Ässien tappiota Turussa päästäkseen kuuden parhaan joukkoon.