KalPalle kolmas kiinnitys – Pelicansin hylätty maali puhutti | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

KalPalle kolmas kiinnitys – Pelicansin hylätty maali puhutti

Joukkueiden neljäs kohtaaminen päättyi Isku Areenalla värikkäiden vaiheiden jälkeen KalPan 2-5-voittoon.

Maanantai-iltainen neljäs osaottelu alkoi varsin hidastempoisesti, eikä peli aaltoillut päästä päähän, kuten aiemmissa koitoksissa. Peli avautui erän puolivälin tienoilla, ja Joonas Alanteella oli läpiajosta paikka viedä Pelicans johtoon, mutta laukaus nousi seinille. Myös KalPalle ja Jaakko Rissaselle siunaantui loistopaikka, mutta Janne Juvonen venytti maalillaan upeaan tuplatorjuntaan.

Verkko heilui avauserässä kertaalleen, asialla vieraiden Miikka Pitkänen, joka ohjasi viivalaukauksen Juvosen selän taakse. Kuopiolaismerkkinen avauserä päättyi lukemissa 0-1.

Toisessa erässä tapahtui paljon. Pelicans tuli tasoihin vain 50 sekunnin pelin jälkeen kahden miehen ylivoimalla Vili Sopasen osumalla. Lisää tuli heti 26 sekuntia myöhemmin, mutta KalPa haastoi Juha Leimun maalin ja se hylättiin lopulta maalivahdin häirintänä.

Kuopiolaiset saivat tilanteen jälkeen momentumin itselleen, ja Joonas Lyytinen kuritti kotijoukkuetta 1-2-maalilla ajassa 28:44. Reilun minuutin päästä Mikael Seppälä laukoi tilanteeksi 1-3. Pelicans vaihtoi samassa maalilleen Karri Rämön. Lyytinen lisäksi KalPan johdon 1-4:ään pelin puolivälin jälkeen, joten lahtelaisilla jäi paljon kirittävää päätöserään.

Pelicans tuli heti kolmannen erän alussa kahden maalin päähän Justin Hodgmanin maalilla. Lahtelaiset saivat maalista energiaa, mutta KalPa onnistui pitämään keskustan tukossa. Kotijoukkue sai ajassa 52:57 viiden minuutin ylivoiman Jesse Mankisen taklattua Marko Pöyhösen pelirangaistuksen arvoisesti. Ylivoima ei tulosta tuonut, ja KalPa kaunisteli loppuluvut 2-5 tyhjiin.

Sarja on keskiviikkona Kuopiossa katkolla KalPalle.