KalPa vei ensimmäisen osan toisessa jatkoerässä

KalPan ja Pelicansin välisen neljännesfinaalisarjan ensimmäinen koitos päättyi vasta toisessa jatkoerässä. Janne Keränen ratkaisi kotijoukkueelle 2-1-voiton.

Kamppailu käynnistyi Kuopiossa melko odottavissa tunnelmissa, mutta vauhti lisääntyi erän edetessä. Peli oli puolin ja toisin kamppailuvahvaa, ja maalinedustat olivat molemmilla joukkueilla vahvasti miehitettyjä, vaikka Morten Poulsenille erän paras tekopaikka juuri maalin edestä avautuikin. Pelicans pääsi yrittämään kertaalleen avausmaalia ylivoimalla, mutta tulos oli laihaa. Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Pelicans sai lentävän lähdön toiseen erään. Peliä oli takana 23:18, kun Miska Siikonen ja Vili Sopanen tekivät esityön ja Kimi Koivisto laukoi etukulmasta tilanteeksi 0-1.

KalPa sai maalin jälkeen otetta pelistä. Paras tilaisuus tasoitukseen tarjoutui Janne Keräselle, joka laukoi kuitenkin läpiajon päätteeksi pelivälineen Karri Rämön vartioiman maalin yli. Keräsellä oli kotijoukkueen ensimmäisellä ylivoimalla toinen mainio paikka, mutta sihti on jälleen hukassa. Tasainen ja hyvävauhtinen toinen erä päättyi lukemissa 0-1.

Kolmas erä käynnistyi niin ikään maalilla, asialla tällä kertaa kotijoukkue. KalPa pelasi ylivoimaa, kun Tommi Jokinen ohjasi suoran hyökkäyksen päätteeksi pelin 1-1:een. Erä jatkui maalin jälkeen kuopiolaisten vyöryttäessä kulmapeliään hyökkäysalueella. Pelicans pääsi satunnaisiin vastaiskuihin, mutta erä oli selvästi KalPan. Lisäosumia ei varsinaisella peliajalla nähty, joten huipennusta lähdettiin hakemaan jatkoerään.

Pelicansilla oli ensimmäisessä erässä paremmat tekopaikat, muun muassa Iikka Kangasniemen läpiajo, mutta ratkaisua ei saatu vieläkään. Jatkoerässä nähtiin karmea tilanne, kun Antti Erkinjuntin laukaus osui suoraan Juhani Tyrväisen kasvoihin, joka poistui vertavuotavana pukukoppiin.

Peli sai ratkaisun lopulta ajassa 92:22 Keräsen osumalla.

Sarja jatkuu perjantaina Isku Areenalla.