Jantusten juhlaottelu Pelicansin murskaavaa ylivoimaa | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

Jantusten juhlaottelu Pelicansin murskaavaa ylivoimaa

Pelicans murskasi lauantai-iltana Helsingin IFK:n täydessä Isku Areenassa lukemin 8-3.

Ottelu käynnistyi parikymmentä minuuttia myöhemmin Eero ja Marko Jantusen juhlaseremonian jälkeen. HIFK aloitti kamppailun vahvasti, mutta se ei päässyt hätyyttelemään pitkästä aikaa Pelicansin veräjällä torjunutta Jere Myllyniemeä parhaimmista sektoreista.

Kotijoukkueen maalinteon aloitti Henri Heino, joka ohjasi Iikka Kangasniemen tarjoilusta kiekon ohi Kevin Lankisen. Tehottoman ylivoimansa kanssa paininut Pelicans heilutti maaliverkkoa toisella ylivoimallaan, kun Antti Erkinjuntti laukoi suoraviivaisesti kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

HIFK:n paketti hajosi 2-0-tilanteessa, eikä se päässyt juuri kertaakaan koko kentän rintamahyökkäyksiin. Stefan Lassenin viivalaukaus vei lahtelaiset jo kolmen maalin karkumatkalle erän lopulla. 3-0-maalista ei ehtinyt kulua kuin 24 sekuntia, kun Vili Sopanen siirsi Juhani Tyrväisen nappisyötön verkon perukoille.

Pelicans oli juhlaottelun avauserässä murhaavan tehokas, eikä HIFK:lla ollut juurikaan sanansijaa. Tilanne 20 minuutin jälkeen 4-0.

Vieraiden toisen erän alun aktiivisuus toi palkinnon: Roope Hintz sivalsi b-pisteeltä HIFK:n 1-4-kavennuksen. Helsinkiläisten ilo ei ollut pitkäaikaista, sillä Iikka Kangasniemi ruuhkan takaa Pelicansin johdon 5-1:een. Sopanen onnistui hetken päästä toistamiseen, mikä riitti Lankiselle. 6-1-tilanteessa HIFK:n maalille luisteli liigadebytantti Niilo Halonen.

Jasse Ikonen naulasi HIFK:n toisen osuman vastahyökkäyksen päätteeksi toisen erän lopussa, joten päätöserään lähdettiin lukemista 6-2.

Pelicans janosi silminnähden lisämaaleja kolmannessa erässä. Ylivoima tuotti tulosta heti erän alussa, kun Sopanen täydensi kypärätemppunsa näyttävällä ohjauksella. Kotijoukkueen kahdeksas maali oli Erkinjuntin käsialaa. HIFK kavensi vielä Mikael Johanssonin toimesta, mutta se ei vieraita lohduttanut - Pelicansille makeat pisteet 8-3-murskavoitolla.

Pelicansin tehomiehet tänään: Sopanen 3+1, Erkinjuntti 2+2, J. Tyrväinen 0+4, Lassen 1+2, Kangasniemi 1+2.