Rämö heti kovaan testiin sarjakärjen vieraillessa Lahdessa – ”Illan peli pyörii jo kovasti päässä”

Pelicans kohtaa torstaina Isku Areenalla Liigan huippuottelussa Tapparan. Loppukauden sopimuksen kasvattiseuransa kanssa solminut Karri Rämö tekee paluun kaukaloon loukkaantumisen jälkeen.

Lahtelaisen maalivahtikoulun kasvatti Karri Rämö, 30, luistelee turkoosipaitojen maalinsuulle torstain Pelicans-Tappara-ottelussa ensimmäistä kertaa sitten kauden 2004-05. Rämön tämän kauden tilastoissa on vain kolme peliä AHL:ssä Toronto Maple Leafsin farmiseurassa, mutta nyt vammat ovat historiaa. Torjuja on silminnähden täpinöissään päästessään tositoimiin.

- Kyllähän se illan peli jo kovasti päässä pyörii. Hyvä päästä pelaamaan, ja saada ensimmäinen peli alta pois, sanoo Rämö hymyillen.

- Peliin on ihan samanlaiset odotukset kuin minkä tahansa muunkin matsin suhteen. Lähden tekemään omaa hommaani, ja yritän jättää kaiken muun turhan pois.

Rämö torjui kolme edellistä kautta NHL:ssä Calgary Flamesissa. Hän ei kuitenkaan koe suurena haasteena hypätä Pohjois-Amerikan pienestä kaukalosta suurempaan eurooppalaiseen askiin.

- Onhan se vähän eri juttu torjua isommassa kaukalossa, mutta perushomma pysyy sinänsä ihan samana: kiekkoja pitää pysäyttää. Siihen kun keskittyy, niin kyllä sitä pääsee mukaan, vaikka isommassa askissa pelataankin.

Pelicans ja Rämö joutuvat torstaina todelliseen testiin, kun turkoosipaidat saavat vieraakseen runkosarjan voittoon pyyhältävän Tapparan. Viime kauden mestari on ollut tämän kauden runkosarjassa millä tahansa mittareilla mitattuna sarjan paras joukkue.

Saako Pelicans pidettyä Liigan pörssihait kurissa?

Pelicans on onnistunut nitistämään kirvesrinnat kertaalleen kuluvalla kaudella, kun lokakuinen Pelicansin 20-vuotisjuhlaottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen lahtelaisten 4-3-jatkoaikavoittoon. Hakametsässä pelatussa taistossa Tappara antoi vierailleen oppitunnin viimeistelytehokkuudessa voittaen pelin 4-1. Tällä kertaa Pelicansilla ei ole varaa tuhlailuun huippurutinoitunutta joukkuetta vastaan.

- Tappara on tietysti pelannut hyvin, mutta mitä olen Liigaa seurannut, niin pelit ovat täällä usein todella tiukkoja. Sarjassa ei ole mukana yhtään huonoa jengiä. Täällä Suomessa joukkueet ovat pelitavallisesti niin taitavia, että se takaa laadukkaita pelejä, puntaroi Rämö, joka on pelannut Liigaa myös HPK:n paidassa.

Tappara vahvistui siirtorajalla entisestään, kun se sai riveihinsä paluumuuttaja Kristian Kuuselan. Jussi Tapolalla on käytössään maajoukkuetason laituriosasto, kun hyökkäyksessä viilettää pistepörssin kärkikaksikon Henrik Haapalan & Veli-Matti Savinaisen, Jukka Peltolan, Teemu Nurmen ja Kuuselan kaltaisia nimiä. Esiin on nostettava tietenkin myös Sebastian Repo, joka palaa torstaina entiseen kotihalliinsa vierasjoukkueen peliasussa. Repo on noussut jo Tapparan viidenneksi parhaaksi pistenikkariksi viimeistellen 37 peliin tehot 11+17=28.

Liigassa eniten maaleja tekevä Tappara ei ole joukkueena sarjan hanakampia laukojia, mikä voi tehdä maalivahdin työstä haasteellisemman. Rämö kertoo myös ottavansa pelin alla selvää vastustajan vaarallisimmista yksilöistä.

- Helpompihan silloin on pysyä pelissä mukana, kun tulee paljon vetoja. On tässä kuitenkin jo sen verran tullut pelejä alle vuosien varrella, että ainoa juttu, mihin sä voit keskittyä, on se, miten itse pelaat. Peliä pitää osata lukea, eikä voi voivotella, että vastustaja tekisi jotain tai ei tekisi.

- Ennen peliä katson vastustajan ketjukoostumuksia, kätisyyksiä ja erikoistilanteita. Huomio on siinä, millaisella sapluunalla hyökkäykset tulevat, ja millaista painetta sieltä tulee meidän päähän, hän tarkentaa.

Pelicans luistelee kotipeliin kahden vierastappion rasittamana. Tiistaina Hämeenlinnassa kaikki näytti lahtelaisittain hyvältä aina kolmanteen erään asti. 0-3-vierasjohto ei kuitenkaan riittänyt, kun HPK tuli viidessä minuutissa tasoihin, ja vei pelin voittolaukauksilla 4-3.

- Tuommoista se on välillä. Kerho on tosi kova jengi. Ei nämä pelit ole ohi kuin viimeisen summerin soidessa. Siinä sattui pieni suvantovaihe, mutta hienosti äijät taistelivat 3-3-tilanteessa sen lopun, vaikka Kerho dominoi. Piste tuli napattua, vaikka olisi ollut tietenkin kiva voittaa.

Turkoosipaidat ovat pitäneet hallussaan sarjan kuudetta sijaa jo pitkään. Joukkueen pisin tappioputki on 51 ottelun jälkeen edelleen kahden pelin pituinen. Isku Areenan torstai-illassa pelillinen mittari on kovin mahdollinen.

- Omaa peliä pitää saada kehitettyä. Sen kautta saadaan avaimet voittoon.

Pelicans – Tappara torstaina 16.2. Isku Areenalla klo 18.30!