Pelicansilla kahden kotipelin viikko – keskiviikkona vastassa tappiokierteessä kyntävä Sport

Pelicans ja Sport kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella Isku Areenan keskiviikkoillassa. Pelicansin huippuvireisessä kolmoskentässä hyökkäävä Aleksi Rekonen tietää ex-seuransa metkut.

Vuoden ensimmäinen viikko ei tuonut muutosta Pelicansin vuoristoratamaisiin otteluihin. KooKoo oli tiistaina Isku Areenalla selvä vastaantulija Pelicansin viedessä pisteet loppuluvuin 4-1, mutta viikon toisessa kotipelissä lahtelaiset lamaantuivat HPK:n avauserän pikamaaleista ja hävisivät 2-6. Pelicans palasi tapansa mukaan hyvälle tasolleen heti lauantaina Hakametsän vieraskaukalossa, josta turkoosit hakivat 3-4-voiton.

Liigassa viidentenä olevan Pelicansin viime kierroksien valopilkku on ollut joukkueen hyökkäysvitja Morten PoulsenHannes BjörninenAleksi Rekonen. Kaksi ensimmäisenä mainittua iskivät viime viikolla kaksi maalia mieheen Björnisen saalistaessa lisäksi neljä syöttömerkintää. Pisteiden (6+7=13) valossa uransa parasta sesonkiaan pelaava Rekonen on nauttinut pelaamisesta jo syksyllä yhdessä viilettäneessä ketjussa.

- Ajattelemme Hanun ja Mortin kanssa pelistä pitkälti samalla tavalla. Pelaamme simppeliä jääkiekkoa puolustuksen kautta. Kun hoidetaan oma pää ja perusasiat hyvin, niin sitä kautta saadaan luotua myös tekopaikkoja hyökkäyspäässä, Rekonen juttelee.

Pelicans-leirissä on etsitty syitä ailahteleviin esityksiin kotijäällä. Lahtelaisryhmältä ei ole nähty pelitavallisesti kovin montaa huonoa suoritusta koko kauden mittapuulla, mutta joukkueen mieli on ajoittain karkaillut vallitsevasta hetkestä. Pelicans pelaa tällä viikolla kotonaan Sport-ottelun lisäksi lauantaina Lukkoa vastaan.

- Taktiikkamme on toiminut, homma ei ole siitä jäänyt kiinni. Vika on ollut varmasti osittain korvien välisellä tasolla. Kaikki lähtee aina hyvästä valmistautumisesta, mikä on juuri sitä mentaalipuolta. Olemme jutelleet pelaajien kesken kentittäin, että mitä voitaisiin tehdä paremmin. Jokainen keskittyy siihen, että olisi aina seuraavassa pelissä parempi.

Sarjan 11. sijalle valahtaneen Vaasan Sportin viimeisen kymmenen ottelun saldo on rujo: vain yksi voitto. Joukkue on tosin yltänyt neljästi jatkoajalle, mutta ei ole kertaakaan voittanut itselleen lisäpistettä. Tulos on jäänyt piippuun varsinkin kotiotteluissa, joissa Sport on kärsinyt seitsemän peräkkäistä tappiota. Edellisestä vieraskamppailusta irtosi voitto, kun vaasalaiset kaatoivat niin ikään kotonaan rypevän Ilveksen 2-4.

Pelicans lähtee ennakkoasetelmien valossa keskiviikon taistoon suosikkina, mutta lähtökohdat eivät ole missään tapauksessa helpot – ainakaan henkisellä puolella.

- Jokainen joukkue pistää jokaisessa pelissä aina kaikkensa likoon oli sitten voittanut tai hävinnyt kymmenen peliä. Joka ilta on uusi ilta. Pisteistä pelataan ja molemmat joukkueet tarvitsevat niitä keskiviikkona, Rekonen laukoo.

Sport vieraili syyskuussa Lahdessa Pelicansin kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Tuolloin vieraat hakivat 0-2-voiton taistelevan puolustusilmeen turvin, mutta Pelicans oli vuorostaan lokakuussa Vaasassa etevämpi jatkoajalla 3-4.

Vaasalaisten kokoonpano on elänyt viime aikoina paljon. Sportin alkukauden ykkösmiehen Joonas Komulaisen kausi päättyi loukkaantumiseen, ja myös maalitykit Markus Nenonen ja Olavi Vauhkonen ovat miehittäneet lasarettiosastoa viime ajat. Seura reagoi tilanteeseen hankkimalla riveihinsä hyökkääjät Jesse Paukun, Aleksi Ainalin ja Tomas Kubalikin. Puolustukseen saapui liigakonkari Otto Honkaheimo.

Kausilla 2014-15 ja 2015-16 Sportia edustanut Rekonen tietää, että Pelicans saa vastaansa kamppailuvahvan vierasjoukkueen.

- Siellä on nyt muutama uusi vahvistus, niin on jännä nähdä, miten he istuvat pelitapaan. Se on tuttu porukka mulle, eli tiedän, mitä sieltä on tulossa. He eivät anna missään vaiheessa periksi, se on varma.

Pelicans – Sport keskiviikkona 11.1. Isku Areenalla klo 18.30!