Pelicans tiistaina Hämeenlinnassa ison haasteen edessä – ”Meidän pitää parantaa”

Pelicansin ja HPK:n välinen Hämeen herruuden viimeinen näytös käydään tiistaina Ritari-areenalla klo 18.30 alkaen. Pelicans-käskijä Petri Matikainen odottaa vieraille haasteellista iltaa pelinopeaa HPK:ta vastaan.

Viikonlopun huilannut Pelicans jatkaa tällä viikolla runkosarjataivaltaan otteluilla HPK:ta (v), Tapparaa (k) ja Kärppiä (v) vastaan. Viikko toimii lahtelaisille erinomaisena pelillisenä mittarina, sillä kahden edellisen viikon vastustajat lukeutuivat sarjan alempaan kastiin.

Miltä alkava viikko kuulostaa sinun korviisi, Petri Matikainen?

- Ei se kuulosta miltään muulta kuin että kova setti on tulossa. Eihän tässä enää muuta tule olemaankaan kuin kovia viikkoja. Viime viikolla oli äijiä maajoukkueissa, syksyllä oli 14 äijää loukkaantuneena, eli on tässä ollut oikeastaan kovaa settiä koko ajan. Mennään päivä kerrallaan eteenpäin.

Pelicans pelasi viime viikolla kaksi kertaa vieraskentällä. Lahtelaiset olivat Hakametsässä tylyjä vieraita vieden täyden potin Ilvekseltä 1-4, mutta lauantaina Sport oli Kuparisaaren illassa parempi tehokkaan alkunsa turvin 4-2.

Ottelujen alut ovat olleet Pelicansille viime aikoina hankalia, sillä vastustaja on tehnyt avausmaalin viidessä edellisessä pelissä. Matikainen kertoo, että joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä "ihan ok" -tasolla.

- Vedimme tuossa juuri viikon ensimmäisen jääharjoituksen, eikä näin maanantaisin aina osaa oikein sanoa, että miten se lataus tulee siitä kehkeytymään viikon peleissä. Meillä on tuossa nyt paljon pelaajia mukana, joten kilpailu pelipaikoista on kovaa. Jos tulee ohi-ilta, niin kyllähän siinä ukkoa sitten vaihtuu, Matikainen sanoo.

Kiekkojännärit seuraavat tällä hetkellä Lahdessa muista joukkueista eniten Ässien (7.) tuloksia. Patapaidat ovat nimittäin nousseet yhden ottelun vähemmän pelanneena Pelicansista (6.) neljän pisteen päähän. Liigan otteluohjelma on varsin mielenkiintoinen, sillä Ässät pelaa tällä viikolla ensimmäistä kertaa vasta perjantaina.

- Siihen on vielä tekemistä, että ollaan 60 pelin jälkeen kuuden joukossa. Ollaan käyty kopissa läpi isoa kuvaa, sitä punaista lankaa, mitä me halutaan. Ei me suoranaisesti keskustella siitä, että nyt ollaan tässä kuudentena ja seuraava peli on pakko voittaa.

Kauden yllättäjäjoukkue HPK löytyy sarjataulukosta pykälää Pelicansia korkeammalta sijalta 5. Hämeenlinnalaiset ovat keränneet pelin vähemmän pelanneena viisi pistettä tiistain vieraitaan enemmän. Täksi kaudeksi Pelicansista Hämeenlinnaan siirtynyt Emil Larmi on pitänyt kaksi peräkkäistä peliä maalinsa koskemattomana HPK:n 3-0- ja 2-0-voittopeleissä KooKoosta ja KalPasta. Väkevän maalivahtipelin lisäksi Matikainen nostaa esiin oranssipaitojen pelinopeuden.

- Onhan se äärimmäisen kovatempoinen joukkue. Siellä käännetään peliä nopeasti, ja pelataan vahvasti maalille. He tulevat karvaamaan kovalla luistelulla, ja päätypelissä kiekkoa kierrätetään paljon laitoja pitkin. Todella kova haaste meille, Petu puntaroi.

HPK on niskan päällä Hämeen herruus -taistelussa voitettuaan kolmesta aiemmasta keskinäisestä kaksi maalierolla 14-9. Edellisessä koitoksessa Isku Areenalla hämeenlinnalaiset tekivät avauserässä reiluun minuuttiin kolme maalia, mikä katkaisi Pelicansin selkärangan.

- Oltiin viime kohtaamisessa tehottomia, ja kaveri oli todella tehokas paikoissaan. Momemtum kääntyi silloin hetkessä täydellisesti. Meidän pitää olla tiistaina parempia, ja meidän momemtum pitää olla parempi kuin HPK:lla.

Lahdessa hattutempun kiskaissut HPK-kultakypärä Sakari Manninen palaa maajoukkuekomennukselta takaisin Kerhon hyökkäykseen. Pelicans saa takaisin kokoonpanoonsa maajoukkueturneilta palaavat Mikko Kousan, Antti Erkinjuntin ja Morten Poulsenin. Ben Blood ja Justin Hodgman ovat kärsineet pelikieltonsa, joten pelikaanit pääsevät Hämeenlinnaan nimivahvalla ryhmällä.

- Ketjut alkavat jo tietyllä tapaa muovautua, mutta turha tässä on tehdä vielä mitään muurauksia kovinkaan monen ketjun osalta. Me tarvitaan joka ikistä äijää, vaikka se olisi kokoonpanon ulkopuolella. Tyrväisen kenttä on ollut pitkään kasassa, ja turha sitä on kieltää, että se tästä johonkin muuttuisi. Kolme muuta ketjua tulee varmasti vielä elämään.

Menneen liigaviikon Tulikuumimmaksi rankattu Vili Sopanen on noussut jo pistepörssin neljännelle sijalle tehoilla 19+20=39. Taitelijalla on mahdollisuus kasvattaa pisteputkensa ystävänpäivän taistossa yhdeksän pelin mittaiseksi.

HPK – Pelicans tiistaina 14.2. Ritari-areenalla klo 18.30.