Pelicans suuntaa tiistaina pitkästä aikaa vieraisiin – ”Hyvä flow siirrettävä myös sinne”

Pelicansin helmikuu tulee sisältämään paljon matkustamista, sillä joukkueen seuraavaan yhteentoista kierrokseen mahtuu vain kaksi kotipeliä. Vierastaival käynnistyy tiistaina Lumon Areenalla KooKoon vieraana.

Pelicansin tuloskäyrä on ollut kovassa nosteessa yhden vaisumman viikon jälkeen, jolloin joukkue hävisi niin ikään suorasta puolivälieräpaikasta taisteleville JYPille ja Ässille. Viimeiset kolme kotiottelua toivat lahtelaisille yhtä monta kolmeen pisteen voittoa, ja kun samaan aikaan Ässät ja HIFK hävisivät viikonlopun molemmat pelinsä, on Pelicans vankistanut asemaansa sarjan kuudentena. Ero seitsemäntenä majailevaan Ässiin on nyt neljä pistettä, HIFK:hon (8.) kaula on jo seitsemän pistettä.

Turkoosipaitojen kultakypärä Iikka Kangasniemi kokee, että joukkue on menossa oikeaan suuntaan ennen tämän viikon KooKoo-kamppailua ja SaiPa-tuplaa.

- Saatiin viime viikosta täydet kuusi pistettä, niin pitäähän siihen olla tyytyväinen. Peli on tuntunut nousujohteiselta tämän vuoden alussa, ja jengin sisällä on ollut koko ajan parempi fiilis. Kuten varmaan katsomoonkin näkyy, niin meidän itseluottamus on tällä hetkellä hyvä. Esimerkiksi Jullen kenttä on ollut nyt hyvässä tikissä. Hyvä, että tulee onnistumisia laajalta rintamalta.

Kangasniemen esille nostama, viime keväänä tuhoa kylvänyt kolmikko Antti ErkinjunttiJuhani TyrväinenVili Sopanen on summannut viimeiseen kolmeen peliin yhteispisteet 8+14. Tehot ovat nostaneet koko kolmikon sarjan pistepörssin 20. parhaan joukkoon. Liigan pistepörssin yhdeksättä sijaa pitävä Kangasniemi on puolestaan yltynyt neljän pelin pisteputkeen.

- Viime matsi oli itseltäni vähän vaikea, mutta muuten vire on ollut hyvä, kertoo 32 otteluun 33 (10+23) tehopistettä iskenyt Kangasniemi.

Tulosten valossa sarjan heikoimman vierasjoukkueen Pelicansin on kiistatta kiristettävä pistetahtiaan vieraskaukalossa säilyttääkseen paikkansa kuuden joukossa. Joukkue on koko kauden pelannut vieraissa tasapainoista jääkiekkoa, mutta maalinteko on ollut ajoittain sietämättömän vaikeaa.

- Ei tässä mitään ihmeellistä tarvitse tehdä, kun aletaan pelata enemmän vieraissa. Valmistaudutaan hyvin, siirretään se kotipelien hyvä flow myös näihin peleihin ja aletaan voittaa, kuuluu hyökkääjän resepti.

KooKoo on tällä hetkellä Liigan kolmanneksi viimeinen. Sillä on matkaa kymmenettä sijaa miehittävään Kärppiin kuusi pistettä, joten pudotuspelipaikka tulee olemaan tiukassa äärimmäisen tasaisen sarjatilanteen huomioiden. Tuomas Tuokkolan johtamat joukot eivät ole ainakaan vielä saaneet kiriään käyntiin, kun edellisestä viidestä pelistä saldona on vain yksi voitto.

Erikoistilanteilla mitattuna KooKoo on tiistain vieraitaan edellä. Kouvolalaisten ylivoima on sarjan 8. tehokkainta (Pelicans 10.), ja alivoima viidenneksi parasta Pelicansin ollessa kyseisen tilaston viimeisenä.

Mustapaitojen pudotuspelihaaveet kokivat vastikään kolauksen, kun maalivahti Leland Irving joutui viikoiksi sivuun loukkaantumisen johdosta. Apuun hälytettiin tällä kaudella KalPassa keikkasopimuksella torjunut Niko Hovinen, joka teki viime perjantaina ensiesiintymisensä KooKoo-maalilla Samu Perhosen jouduttua sivuun kesken KalPa-pelin.

Voitot kauden neljästä aiemmasta välienselvittelystä ovat Pelicansille 3-1. Edellinen koitos käytiin Isku Areenalla tammikuun alussa. Silloin Hannes Björnisen (2), Juha Leimun ja Mikko Kousan maalit siivittivät Pelicansin 4-1-voittoon.

- Sen mitä edellisiä pelejä muistan, niin niissä on tullut ainakin aika paljon maaleja. Me lähdetään peliin taas sillä teemalla, että puolustuspeli pitää hoitaa hyvin. Saadaan kyllä tarvittavat maalit tehtyä.

Pelicans ei ole vielä kuluvalla kaudella yltänyt yli kolmen ottelun voittoputkeen. Missä nähdään ratkaisu tiistaina?

- Se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja.

KooKoo – Pelicans tiistaina 31.1. Lumon Areenalla klo 18.30.