Pelicans saa vuoden ensimmäisessä vastaansa KooKoon – Leimu tekee paluun

Vuosi 2017 käynnistyy tiistaina Isku Areenalla ottelulla Pelicans – KooKoo. Kotijoukkue saa takaisin kokoonpanoonsa Juha Leimun, joka ehti pelata syksyllä vain seitsemässä kamppailussa.

Vuoden ensimmäinen viikko näyttää Pelicansin kalenterissa seuraavalta: tiistaina kotipeli KooKoota vastaan, torstaina Lahteen saapuu HPK ja lauantaina joukkue kohtaa vieraissa Ilveksen.

Vuodenvaihde on jälleen myllännyt lahtelaisten kokoonpanoa. Viime vuoden päättäneessä JYP-ottelussa iskun käteensä saanut Justin Hodgman joutuu sivuun peleistä reiluksi kuukaudeksi. Ovi käy myös toiseen suuntaan: Pelicans saa tiistaina kokoonpanoonsa kuumeen selättäneen Mikko Kousan sekä pitkään sivussa olleet Kimi Koiviston ja Juha Leimun.

- Ainakin henkilökohtaisesti on iso asia palata takaisin kaukaloon. Pitkä huili ollut takana, niin odotukset ovat sillä lailla korkealla, mutta pienin stepein mennään, kertoo Leimu, joka on pelannut edellisen kerran 8. lokakuuta.

Maanantain valmistavassa harjoituksessa Leimu luuti tutun pakkiparin, Stefan Lassenin rinnalla.

- Totta kai se helpottaa paluuta, että rinnalla on tuttu kaveri. Tiedän, miten Stefu pelaa ja hän tietää mun pelityylin. Nyt ei ole enää mitään erityiskikkailuja, vaan olen normaalisti mukana myös 5-5-pelissä, valaisee alkusyksystä vain ylivoimavaihtoja pelannut Leimu.

Sarjakutosella Pelicansilla on tiistaina kasvojen pesun paikka kahdesta eri vinkkelistä katsottuna. Viime perjantaina kärsitty 0-4-kotitappio JYPille oli kokonaisuutena lahtelaisten kauden vaisuin esitys. JYP iski alussa kaksi salamamaalia, joista Pelicans ei enää toipunut. Ohipeli on pureskeltu joukkueen keskuudessa.

- Asiat on käsitelty ja eteenpäin on menty. Tähdätään kaikki energia illan peliin. Nyt pitää palata takaisin voittojen tielle, vastaa Leimu lyhytsanaisesti mutta napakasti.

Pelicansin ja KooKoon edellinen kohtaaminen on vielä siniviivapyssyn muistissa. Tuolloin vahvasti pelin päällä olleen Pelicansin kaksi päätöserän nukahdusta kostautuivat ja KooKoo nousi läpiajomaaleilla 4-3-voittoon. Lahtelaiset hakkasivat päätään kesken kauden Kouvolaan siirtyneeseen maalivahti Leland Irvingiin, joka on torjunut KooKoolle 21 ottelussa seitsemän voittoa torjuntaprosentilla 93,14.

- Se ei ollut meiltä mitenkään huono peli lukuun ottamatta pelin viimeisiä hetkiä. Nyt pitää olla valmiina pelaamaan, vastustaja on osoittanut pelaavansa hyvää jääkiekkoa. Kyllä meidän oma tekeminen tuottaa sen tuloksen, kun pelataan ehjästi 60 minuuttia.

KooKoon pistekeskiarvo Tuomas Tuokkolan alaisuudessa on parantunut, mutta viime viikko oli joukkueelle vaikea. Flunssaepidemia nujersi keskushyökkääjät Josh Greenin, Jarkko Malisen ja Jarkko Immosen pois pelistä, ja kouvolalaiset hävisivät JYPille ja Kärpille tekemättä maalin maalia.

Vuosi päättyi kuitenkin voittoisasti, kun KooKoo kaatoi Vaasassa uinuvan Sportin jatkoajalla 1-2. KooKoo on Liigassa 13. sijalla, mutta sillä ei ole matkaa pudotuspeliviivaan kuin kaksi pistettä.

Tiistainen peli on joukkueille kauden neljäs keskinäinen. Kuten todettua, KooKoo oli viimeksi parempi, mutta kaksi ensimmäistä meni Pelicansin nimiin. Kausi pitää sisällään yhteensä kuusi kohtaamista.

Pelicans – KooKoo tiistaina 3.1. Isku Areenalla klo 18.30!