Pelicans matkaa Liigan kovakuntoisimman joukkueen vieraaksi – ”Tämä on meille iso viikko”

Runkosarjan viimeinen kolmannes pyörähtää keskiviikkona käyntiin Jyväskylässä ottelulla JYP – Pelicans. Kolme peliä neljän päivän sisään pelaavat lahtelaiset ovat Kari Elorannan mukaan ison haasteen edessä.

Kuluva voi näytellä suurta roolia runkosarjan loppusijoituksia silmällä pitäen. Liigan viides Pelicans kohtaa keskiviikkona vieraskentällä pisteen päässä lahtelaisista olevan JYPin, torstaina Lahteen saapuu Ässät ja lauantaina vain pisteen päässä Pelicansista hengittävä HIFK.

Pelicans pääsee runkosarjan neljänteen ja samalla viimeiseen JYP-kohtaamiseen voitollisista lähtökohdista. Joukkueen valmennusryhmään kuuluva Kari Eloranta on mielissään tavasta, jolla Pelicans on ottanut kolme viimeisintä voittoaan.

- Olemme yrittäneet saada pelaajien päähän samanlaisen pelifilosofian tänne kotipeleihin kuin mitä vieraspeleissä on nähty. Meidän pitää pelata selkeästi ja yksinkertaisesti, kun oikeastaan muuta vaihtoehtoa ei ole. Olemme painottaneet myös kiekon toimittamista syvään. Näiden asioiden kautta kotipelaamisemme on selkeytynyt, perkaa Eloranta turkoosipaitojen kohentuneita kotiesityksiä ja jatkaa alkavasta peliviikosta:

- Pelit alkavat vähentyä, niin kyllä jokainen ottelu alkaa nyt korostua. Tiettyjen pelien merkitys korostuu ehkä vielä enemmän, kun katsoo sarjatilannetta. Tässä aletaan pikkuhiljaa jakaa tiettyjä sijoituksia, ja jotkut jäävät kelkasta pois. Tämä on iso viikko meille ja se tekee siitä vielä haasteellisemman, että neljään päivään pelataan kolme peliä.

Lahtelaisia odottaa Jyväskylässä kivenkova haaste, sillä JYP on Liigan viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarin ykkönen hävittyään näistä vain kaksi peliä. Viimeksi lauantaina jyväskyläläisten jyrän alle jäi SaiPa lukemin 5-1.

Pelicansin ja JYPin edellinen Isku Areenalla käyty taisto päättyi vieraille lähes näytöstyyliin 0-4. Kotijoukkueen pelihuumori oli koetuksella jo ottelun alussa, kun JYPin tähtihankinta Michel Miklik heilutti Pelicansin verkkoa kahdesti heti ensi minuuteilla. JYPin epäonneksi Miklik ei ole tällä hetkellä pelikuntoinen jäätyään HIFK:n Joe Finleyn yliajamaksi.

Eloranta tietää, miten kausi toisensa jälkeen keväisin syttyvä JYP on horjutettavissa.

- Jos palataan siihen edelliseen kohtaamiseen, niin meillä ei ollut tarvittavaa nöyryyttä, eikä saatu kiekkoja syvään, vaan menetimme niitä. JYP tykkää paineistaa, ja jos purkukiekot jäävät keskialueelle, niin he kääntävät pelin todella nopeasti takaisin meidän päätyyn. He tulevat varmasti samoilla aseilla myös keskiviikon peliin.

- Ehkä toistan itseäni, mutta meidän pitää tehdä pelivälineen kanssa viisaita päätöksiä. Kiekot pitää saada pakkien selustaan, jolloin koko vastustajan viisikko joutuu kääntymään ja hakemaan syvältä. Jos ei pystytä viemään sitä syvään ja luomaan paikkoja suorista hyökkäyksistä, niin sitten pääty- ja riistopelin kautta. Viisikon pitää pysyä kasassa niin pituus- kuin leveyssuunnassakin.

Pelicansin erikoistilannepelaaminen on takkuillut koko kauden. Joukkueen lauantaisessa 7-3-voitossa Lukkoa vastaan tekemät neljä ylivoimamaalia lupaavat kuitenkin lahtelaisille hyvää runkosarjan huipennuksen lähestyessä. Tasaviisikoin ratkaisuvoimaa on löytynyt koko joukkueesta kiivaimmankin loukkaantumissuman aikaan.

- Neljä ylivoimamaalia olivat melkoista hunajaa meille, kun pakkopeli on ollut puolitehoista. Björnisen kenttä on ollut viime aikoina hyvässä lyönnissä ihan tuloksellisestikin. Ratkaisuvoiman laajuus on ollut meidän vahvuus koko kaudella, kun ottaa huomioon loukkaantumisten määrän. Uusia ratkaisijoita on löytynyt sopivin väliajoin. Menestyvä joukkue tarvitsee leveyttä, Eloranta sanoo.

Pelicans saa kokoonpanoonsa kapteeninsa Antti Erkinjuntin, joka on ollut peleistä sivussa kuukauden päivät. Antti Tyrväinen joutuu huilaamaan ottelun kymppitilin täyttymisen vuoksi. JYPin Nolan Yonkman on niin ikään sivussa saatuaan kahden ottelun pelikiellon tappelusta Finleyn kanssa.

JYP – Pelicans keskiviikkona 18.1. Synergia-areenalla klo 18.30.