Pelicans maanantain päätöskierroksella Mikkeliin, Ässät Turkuun – kumpi nappaa kuutossijan?

Kamppailu himoitusta kuudennesta sijasta huipentuu maanantaina runkosarjan päätöskierroksella otteluilla Jukurit – Pelicans ja TPS – Ässät. Mikäli porilaiset ottavat kolmen pisteen voiton, Pelicans aloittaa pudotuspelit jo tulevana keskiviikkona.

Pelicans ja Kärpät tarjosivat lauantaina 5371-päiselle, loppuunmyydylle Isku Areenalle yhden kauden viihdyttävimmistä jääkiekko-otteluista. Ratkaisua ei varsinaisella peliajalla saatu, mikä pudotti viimeistä peliään pelanneen kärppälauman ulos taistelussa kuudennesta sijasta. Ässät otti samaan aikaan rumasti lukua Helsingissä, mutta Pelicans ei onnistunut tarraamaan kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan häviten Kärpille jatkoajalla 3-4.

Maanantaina viimeiseen runkosarjapeliinsä Mikkeliin matkaavassa Pelicans-leirissä joudutaan seuraamaan myös Ässien edesottamuksia Turussa. Ässät ja Pelicans ovat sarjataulukossa tasapisteissä, mutta porilaisilla on kaksi kolmeen pisteen voittoa enemmän, joten pallo on patapaidoilla. Ässien suora voitto TPS:stä koituisi täten Pelicansin turmioksi. Mikäli lahtelaiset voittavat Jukurit varsinaisella peliajalla, ja TPS – Ässät venyisi jatkoajalle, olisi Pelicans kuudes.

Pelicansin tai Ässien tuleva puolivälierävastuskaan ei ole vielä selvillä. Runkosarjan kuudes saa vastaansa kolmanneksi sijoittuneen, joka on tällä hetkellä KalPa 110 pisteellä. Toisena olevalla TPS:llä on 111 pistettä ja neljännellä JYPillä 109, joten lopulliset sijoitukset ovat vielä auki.

Pelicans on nyt sarjataulukossa kahdeksas, tasapisteissä on myös Kärpät (7.). Joukkueilla on saman verran kolmen pisteen voittoja, mutta parempi maaliero pitää oululaiset edellä. Jos turkoosipaidat aloittavat pudotuspelit jo keskiviikkona käynnistyvältä ensimmäiseltä kierrokselta, vastaan asettuu HIFK (9.) tai Ilves (10.).

Täksi kaudeksi Liigaan noussut Jukurit on onnistunut nujertamaan Pelicansin kaksi kertaa kolmesta mahdollisesta. Pelit ovat olleet järjestäen vähämaalisia: Pelicans on tehnyt kolmessa keskinäisessä neljä, Jukurit viisi maalia. Mikkeliläisten jääminen pudotuspelien ulkopuolelle ratkesi lauantain kierroksella, joten maanantain kamppailu on Jukureille merkityksetön.

Runkosarjan päättävässä ottelussa on panosta myös lahtelaisten sisäisen pistepörssin kärkipään yksilöiden vinkkelistä katsottuna. Vili Sopanen (43 pistettä) ja Juhani Tyrväinen (40) ovat ylittäneet jo komean 40 tehopisteen rajapyykin, eivätkä Iikka Kangasniemi ja Antti Erkinjuntti ole 39 pisteellä kaukana hekään. 30-vuotiaalla Pelicans-kapteeni Erkinjuntilla on mahdollisuus nousta ensimmäistä kertaa urallaan maistelemaan 40 tehopisteen virstanpylvästä.

Komeat 20 täysosumaa tehneellä Sopasella panoksena on henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys, jonka sivuamiseen on matkaa maalin verran. Lauantaina kauden isoimmat minuuttinsa (24:45) pelannut Juha Leimu taistelee puolestaan uskomattomalla tavalla liigapuolustajien maalipörssin voitosta. Lukon Janne Niskala pitää piikkipaikkaa 11 maalillaan, ja Leimu sekä TPS-puolustajat Ilkka Heikkinen ja Henrik Tallinder ovat seuraavina 10 maalissa.

Mikäli ennusmerkit pitävät kutinsa, Pelicans poistuu Mikkelistä voiton kanssa. Joukkue ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella kertaakaan kolmea peliä putkeen.

Jukurit – Pelicans maanantaina 13.3. Ikioma Areenalla klo 18.30.