Pelicans hyökkää torstaina Ässien kimppuun

Lahtelaisten tiivis viikko jatkuu heti torstaina Lahdessa, kun Isku Areenan kaukaloon luistelevat Pelicans ja Ässät.

Pelicans ei onnistunut keskiviikkoiltana JYPin vieraana vankistamaan asemaansa kuuden parhaan joukossa. JYP oli tyly ja tehokas isäntä, kun se kaatoi lahtelaispoppoon toistamiseen lyhyen ajan sisään maalein 4-0. Vieraat tulivat kamppailuun taktisesti hyvin valmistautuneena, mutta joukkueen kärsivällisyys oli koetuksella pelin puolivälissä tulleen ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen. Pelicans ei lopulta enää missään vaiheessa yltänyt tasapainoisen avauserän tasolle.

Tappio tiesi sitä, että JYP nousi kaksi pistettä Pelicansin edelle sarjataulukon viidenneksi. Turkoosipaitojen onneksi HIFK hävisi oman ottelunsa Sportille (1-3), joten Pelicans miehittää tällä hetkellä Liigan kuudetta sijaa.

Torstaina Lahteen saapuva Ässät voitti keskiviikkona omassa pelissään Ilveksen 4-2. Porissa pelattu taisto oli 0-2-tilanteessa tamperelaisten heiniä aina ottelun viimeiselle kympille asti, kunnes Ässät heilutti vieraiden maaliverkkoa neljästi. Massiivinen takaa-ajo kavensi patapaitojen eron Pelicansiin yhteen pisteeseen. JYP, Pelicans, Ässät ja HIFK ovat siis tällä hetkellä kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Pelicans ja Ässät eivät ole taistelleet sarjapisteistä tällä kaudella kahdesti Porissa. Ensimmäinen koitos kääntyi viime minuuttien ratkaisulla Ässille 3-1, ja joulukuun kohtaamisessa Pelicans jäi maaleitta loppulukemien ollessa 2-0.

Ässien riveissä nähdään Jyri Marttisen lisäksi ex-Pelicans-väriä myös Tommi Paakkolanvaaran muodossa. Kuusi kautta Lahdessa kiekkoillut Paakkolanvaara siirtyi Poriin kesken kauden, ja hän on 13 pelaamassaan ottelussa tehnyt 8 (2+6) tehopistettä.

Lahtelaiset ovat tällä kaudella palanneet lähes järjestään tuloskantaan yhden numeroiden valossa heikon esityksen jälkeen. Samaa sopii toivoa myös torstaina, sillä tämän kamppailun pisteet voivat nousta jopa ratkaisevaan rooliin maaliskuun puolivälissä päättyvässä runkosarjassa.

Torstain ottelu käynnistää Pelicansin neljän pelin kotiputken. Pelicans ja Ässät kohtaavat uudemman kerran heti ensi viikon keskiviikkona Isku Areenalla.

Pelicans – Ässät torstaina 19.1. Isku Areenalla klo 18.30!