Paluun tehnyt Siikonen kokee Tapparan hyvänä testinä – ”Voitto toi positiivista pöhinää”

Suoraa puolivälieräpaikkaa jahtaava Pelicans kohtaa torstaina vieraskentällä runkosarjan voiton varmistaneen Tapparan.

Läpimurtokauttaan pelaavan Pelicansin Miska Siikosen syyskausi katkesi joulukuisessa Pelicans-HIFK-ottelussa loukkaantumiseen, josta toipuminen vei lähes kolme kuukautta, yhteensä 30 ottelua. Paluu liigajäille tapahtui viimein kuluvan viikon tiistaina lahtelaisten 2-1-voittopelissä TPS:stä. Siikonen pääsi heti maalin makuun.

- Oma peli meni ihan jees, mutta vielä on jonkin verran matkaa täyteen kuntoon. Ei ole kovin paljon vielä treenejä alla. Pelasin ennen tiistaita A-nuorissa kolmessa pelissä, mutta sielläkin tuli vähän osumaa, joten sekään ei mennyt ihan putkeen, kertoo kauden 27 peliin 16 (6+10) tehopistettä kiskaissut hyökkääjä.

- Kyllä maali aina hyvältä tuntuu, varsinkin näin pitkän tauon jälkeen. Siinä purkautui hyvin energiaa.

Kolmen pisteen voitto oli lahtelaisille ensimmäisen seitsemään peliin. Vahva maalineduspuolustaminen ja äärimmilleen viritetty taisteluhenki pitivät kuudennen sijan joukkueen omissa hyppysissä, kun jäljellä on enää kolme kierrosta.

- Kolmen pisteen voitto toi lisää hyvää ja positiivista pöhinää joukkueeseen, Siikonen kertoo.

- Eka ja kolmas erä olivat meiltä hyviä, toinen oli vähän heikompi. Karri piti tiukoilla hetkillä meidät pelissä mukana ja antoi mahdollisuuden voittaa. Loppuun vielä kova taistelu, niin se riitti eilen. Torstain peliin täytyy kuitenkin parantaa kaikkea tekemistä, sillä vastassa on astetta kovempi jengi.

Syyskauden jälkeen yhteen palannut SiKaKo-ketju oli elementissään heti TPS-kamppailussa. Siikonen, Iikka Kangasniemi ja Kimi Koivisto tietävät toistensa liikeradat kaukalossa.

- Meillä kemiat kohtaavat tosi hyvin. Ollaan koko ajan tietoisia siitä, missä toinen liikkuu. Jäällä ei tarvitse paljon miettiä, kun asiat loksahtelevat paikoilleen. Ainakin itse tykkään pelata nopeiden ja taitavien laitureiden kanssa.

"Taisi tapella tahallaan, ettei joutuisi pelaamaan"

Pelicansia odottaa Hakametsässä kovin mahdollinen haaste. Peräti 12 pisteen eron toisena tulevaan KalPaan repineen Tapparan lahtelaiset ovat tosin jo kaksi kertaa kaataneet, molemmat Lahdessa varsinaisen peliajan jälkeen. Vaikka Tampere on ollut pelikaaneille vuosien saatossa haasteellinen paikka, näkee Siikonen Tappara-koitoksen tulevan hyvään ajankohtaan.

- Hyvä, että saadaan tässä tilanteessa ja juuri ennen pleijareita pelata Tapparaa vastaan. Pelin jälkeen nähdään paremmin, missä tällä hetkellä mennään. Hienoa päästä pelaamaan heitä vastaan, hän juttelee.

Taisteleeko panoksetta pelaava Tappara jokaisesta kiekosta kynsin ja hampain? Niin tai näin, kotijoukkueen leveä ja laadukas tuloksentekoyksikkö ei tiedä helppoa iltapuhdetta kellekään.

- Pitää taas kaivaa kova taisteluhenki päälle, puolustaa sitkeästi ja iskeä omista paikoista. Tappara on vahva kotijoukkue, joten meidän pitää olla hereillä alusta asti.

Siikonen on Sebastian Revon, joka vaihtoi syyskaudella viime kauden mestariin, hyvä ystävä. Siikosen vamman johdosta kaverukset eivät ole vielä vastapuolilla kohdanneet – eivätkä kohtaa tälläkään kertaa.

- "Sebu" pisti tuossa viestiä, että sillä tuli kymppitili täyteen viime lauantain tappelussa. Taisi tapella tahallaan, ettei joutuisi kohtaamaan meikäläistä. Itse olisin kyllä mielelläni häntä vastaan pelannut, Siikonen hymyilee.

Tappara – Pelicans torstaina 9.3. Hakametsässä klo 18.30.