Ottaako Pelicans jälleen niskalenkin TPS:stä? – ”Ei vielä paljasteta taktisia kortteja”

Pelicans pelaa torstaina Turussa yhden runkosarjan tärkeimmistä otteluistaan. Marko Pöyhönen ei aio tuijotella sarjataulukkoa, vaan lataa kaiken keskittymisensä joukkueensa tekemiseen TPS-ottelussa.

Runkosarjan 54. kierros. Keskiviikkona linja-autonsa kohti Turkua startannut Pelicans on saanut valmistua torstain TPS-otteluun rauhassa. Tällä kaudella pääasiassa puolustajana pelannut Marko Pöyhönen kokee pelittömän alkuviikon tulleen otolliseen aikaan. Viime viikon kolmesta kamppailusta kaksi ensimmäistä venyi aina rankkareihin asti, ja lauantaiksi tie vei vielä Ouluun Kärppien vieraaksi.

- Kyllähän tämä pieni lepo teki hyvää. Viime viikolla oli tosiaan kolme kovaa peliä, ja päälle matkustus Ouluun. Näin vierasrupeaman keskellä pari vapaapäivää tulivat kieltämättä hyvään saumaan, juttelee bussista tavoitettu Pöyhönen.

- Alkuviikosta ollaan tehty taktisesti pieniä viilauksia tulevaa vastustajaa ajatellen, ja viritetty kropat valmiiksi.

Lahtelaiset kärsivät Oulussa yhden kauden suurinumeroisimmista tappioistaan (1-5). Loppuluvut tosin mairittelevat Kärppiä, sillä kaksi viimeistä maalia syntyi tyhjiin. Se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että Pelicans on viimeisen viiden ottelun kuntopuntarin neljänneksi viimeinen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla 1,20. Hienoinen tulosnotkahdus on tullut pahaan rakoon, sillä Pelicansin kovin kilpakumppani Ässät on napsinut voittoja 2,40 pistekeskiarvolla. Turkoosipaidat lähtevät TPS-peliin sijalta 7. pisteen porilaisia perässä.

- Meidän pitää tietenkin voittaa mahdollisimman moni jäljellä olevista peleistä. Eihän me voida toisten tekemisiin vaikuttaa. Näissä lopuissa peleissä pitää saada peli hyvään kuosiin kevättä varten. Parempi kun ei liikaa tuijottele sarjataulukkoa, vaan hoitaa oman hommansa niin hyvin kuin pystyy, ja vaikuttaa siihen mihin pystyy.

Sairastupa tyhjenee

Pelicans pelaa jäljellä olevista seitsemästä runkosarjan ottelustaan viisi vieraissa. Pöyhönen sanoo, että joukkueen suunta on pelillisesti oikea, mutta henkilökohtaisia virheitä on karsittava.

- Oman alueen puolustuspelaaminen ja hyökkäyspään karvauspelaaminen on ollut suurimman osan ajasta yksittäistä peliä hyvällä tasolla. Nyt sama taso pitää saada pidettyä koko pelin ajan. Sen on kaikki huomannut, että virheen ei edes tarvitse olla iso, kun se voi johtaa takaiskumaaliin ja huonoon lopputulokseen. Jokaisella pitää olla vastuu ja järki omassa toiminnassaan, tuumii 49 peliin mainiot 3+20=23-tehot merkkauttanut Pöyhönen.

Kevätkaudella Liigassa toiseksi noussut TPS hävisi viime kaudella Pelicansille kaikki neljä keskinäistä kohtaamista. Putki jatkui ennen vuodenvaihdetta, kun pelikaanit rökittivät turkulaiset Lahdessa 6-1, ja ottivat Turussa taktisen erävoiton jatkoajan jälkeen 1-2.

Jälkimmäisessä kohtaamisessa Pelicans riisui TPS:n aseista ottamalla kotijoukkueen pelistä vauhdin pois kärsivällisellä oman alueen kiekottelulla. Onko tässä ottelun avain myös torstaina?

- Ei tässä lähdetä vielä sen suuremmin paljastamaan taktisia kortteja, mutta viimeksi sillä taktiikalla tuli hyvä tulos. Kaikista tärkeintä on se, että koko joukkue noudattaa valittua taktiikkaa. Pysytään pelisuunnitelmassa, eikä tehdä sellaisia virheitä kuin viime peleissä, niin hyvä tulee.

- TPS on kova joukkue. Toisaalta ollaan pystytty suorittamaan hyvin heitä vastaan. Vastustajalla on ollut kokeneita ja kovia pelimiehiä, niin ollaan pystytty hyvin latautumaan niihin peleihin kerta toisensa jälkeen, ja oltu valmiita pelaamaan omaa hyvää peliä.

Pelicansin sairasosastolta kuuluu positiivisia uutisia, sillä sivussa on enää varmuudella vain Juha-Pekka Pietilä. Yli kaksi kuukautta sivussa ollut Miska Siikonen on tehnyt tehokkaan (2 ott, 2+3=5) paluun seuran A-nuorissa, mutta hän ei ole vielä edustuksen mukana Turussa. Lahtelaisten valmennusjohto on hieman rukannut ketjuja TPS-peliin - Liigan pistepörssin top10:stä löytyvä tehotrio Antti ErkinjunttiJuhani TyrväinenVili Sopanen on jälleen yhdessä.

Samat joukkueet luistelevat runkosarjassa kaukaloon vielä kertaalleen Lahdessa tiistaina 7.3.

TPS – Pelicans torstaina 23.2. Gatorade Centerissä klo 18.30.