Neljän pelin vieraskiertue alkaa lauantaina Oulusta

Pelicans päättää härkäviikkonsa lauantaina Oulussa Kärppien vieraana. Lahtelaiset eivät ole nykyisen valmennuksensa johdolla hävinneet Raksilassa vielä kertaakaan.

Sarjakuutonen Pelicans pelaa seuraavan puolentoista viikon sisällä neljä peräkkäistä vierasottelua, kun runkosarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta. Liigan 10. paras vierasnippu suuntasi jo perjantaina Ouluun, jossa pelikaanit tavoittelevat lauantaina kauden toista voittoaan Kärpistä.

Lahtelaiset pääsevät kamppailuun voitokkaista lähtökohdista, kun sarjakärki Tappara kaatui torstaina Isku Areenalla isäntäjoukkueen käsittelyssä voittolaukausten jälkeen 3-2. Pelicansin sesongin toisen Tappara-voiton takuumies oli paluumuuttajavahti Karri Rämö, joka pysäytti turkoosipaitojen maalilla 36 kiekkoa itsevarmuutta huokunein ottein, vaikka taustalla oli pitkä pelaamattomuus.

Paluu voittokantaan tiesi sitä, että Pelicans ei ole vieläkään hävinnyt kertaakaan yli kahta peliä putkeen. Tilastoa voidaan pitää raudanlujana myös siihen nähden, että vastaavaan on pystynyt ainoastaan suurin mestarisuosikki Tappara.

Raksila on ollut Pelicansille mieluinen paikka viimeisen kahden kauden aikana, sillä Petri Matikaisen luotsaama joukkue on poistunut voitto taskussaan viimeiseltä kolmelta pohjoisen reissultaan. Viimeisimmässä marraskuussa pelatun Oulun taistossa roolia ottivat maalit mieheen kiskaisseet Hannes Björninen ja Nico Manelius sekä Janne Juvonen, jonka loistopeli toi vieraille 1-2-voiton. Joukkueet mittelivät saman kuun lopulla Lahdessa, ja silloin Kärpät oli parempi Liigan pistepörssin kolmosen Mika Pyörälän jatkoaikaratkaisulla 1-2.

Pitkään alisuorittanut kärppälauma on alkanut viimeisen kuukauden aikana lunastaa sille asetettuja odotuksia, ja jopa suora puolivälieräpaikka on vielä ainakin teoriassa mahdollinen. Viimeiset kymmenen peliä ovat tuoneet Kärpille (8.) kuusi voittoa, mutta mikäli joukkue mielii kuuden joukkoon, pitää pistetahdin kiristyä vielä reippaasti. Ainoa Pelicansin kuudetta sijaa uhkaava seura onkin tällä hetkellä Ässät, joka on kaksi ottelua vähemmän pelanneena viisi pistettä perässä.

Kärpät hankki vielä siirtorajalla vahvistusta molempiin kenttäpäätyihin, kun KHL:stä tullut puolustaja Ivan Svarny ja SaiPassa pelannut laituri Brock Trotter liittyivät oululaisten vahvuuteen. Kaverukset tekivät ensiesiintymisensä torstaina Kärppien kärsiessä vieraissa yllätystappion KooKoolle lukemin 4-3.

Jos Kai Suikkasen debyyttikausi Kärppien peräsimessä on ollut kokonaiskuvassa kivikkoinen, on joukkueen erikoistilannepelaaminen sarjan kärkipäätä. Pelicansin ylivoima on osoittanut heräilemisen merkkejä, mutta alivoimaprosentti on edelleen kolmanneksi huonoin Jukureiden ja HIFK:n jälkeen.

Raksilan lauantaisaunassa kotiyleisön huomio tullee kiinnittymään vierasjoukkueesta jälleen Justin Hodgmaniin, sillä Oulussa ei tunnuta edelleenkään muistelevan hyvällä kevään 2012 puolivälieräsarjan case Miikka Salomäki – Hodgmania.

Edelliseen 10 peliin hulppeat tehot 11+9=20 nakuttaneen Vili Sopasen yhdeksän pelin pisteputki katkesi torstain kamppailuun. Parhailla kausillaan 21 maalia tehneellä ja 42 tehopistettä summanneella Sopasella on kuitenkin jälleen lauantaina mahdollisuus nostaa yhden kauden ennätyksensä uusiin lukemiin, kun pistesarake näyttää tällä hetkellä lukemaa 20+21=41.

Pelicans ja Kärpät taistelevat sarjapisteistä tämän jälkeen vielä kertaalleen Lahdessa lauantaina 11.3.

Kärpät – Pelicans lauantaina 18.2. Raksilassa klo 17.