”Nämä ovat meille kuin mini-playoffeja”

Maaliskuu saadaan Liigassa käyntiin torstaina Helsingissä ottelulla HIFK – Pelicans. Lahtelaisten kokoonpanoon paluun tekevä Antti Tyrväinen korostaa valmistautumisen merkitystä. Pelicansille kelpaa ainoastaan voitto.

Runkosarjaa on jäljellä enää vajaa kaksi viikkoa, kun seitsemäntenä sarjataulukossa oleva Pelicans käy Isku Areenan jäällä läpi pelisuunnitelmaansa torstain HIFK-koitosta varten. Legendaarisen Nordiksen illassa vieraille tärkeintä on tulos, jotta kuuden sakki ei pääsisi karkaamaan runkosarjan loppusuoralla.

Flunssan nujertanut Antti Tyrväinen kääntää harjoituksen jälkeen katseensa torstain taistoon. Pelicans ei ole onnistunut saalistamaan viimeiseen kuuteen peliin yhtään kolmen pisteen voittoa.

- Tässä on nyt tullut joukkueelle muutama päivä huilia. Tänään kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa yhdessä, ja aloitettiin keskittyminen kohti huomista. Tällä viikolla on vain yksi peli, joten meidän on pidettävä erityinen huoli siitä, että ollaan valmiita pelaamaan. On nimittäin tärkeät pisteet jaossa.

Hyökkääjä tietää, mistä puhuu. Kun jäljellä on viisi peliä, lahtelaiset ovat tasapisteissä Ässien kanssa, ja Kärpät pisteen päässä kahdeksantena. Ottelun enemmän pelannut Kärpät saapuu puolentoista viikon päästä vielä kertaalleen Lahteen, joten kaikki on edelleen auki.

Edellisistä kolmesta pelistä saman verran pisteitä saalistanut Pelicans heilutti Kärpät-, TPS- ja KooKoo-peleissä maaliverkkoa vain neljästi. Sarjan kolmanneksi maaliahnein joukkue teki vastustajien maalivahdeista sankareita.

- Ei se ole kuin siitä kiinni, että pistetään kiekko sinne verkon perukoille, eikä ammuta sitä suoraan veskarin syliin, Tyrväinen sivaltaa.

- Toistojen kautta se tulee. Esimerkiksi tiistain treenissä pääpaino oli maalinteossa, kun Nupe veti meille vähän drillejä. Kyllä se tatsi sieltä löytyy, hän jatkaa.

Turkoosipaitojen pelillinen käyrä on pysynyt tasaisen vahvana koko kauden, siitä Tyrväinen ei ole huolissaan.

- Peli on hyvällä mallilla. Sitä yritetään totta kai aina vähän hienosäätää, että ollaan sitten keväällä valmiita.

- Eiköhän meidän isoin juttu tällä hetkellä ole se, että ollaan torstaina henkisesti valmiita, kun kiekko tippuu jäähän. Nämä ovat meille jo vähän kuin mini-playoffeja. Kovasti tehdään hommia, että päästään kuuden joukkoon. Nyt ei voi enää tulla ohipelejä.

HIFK ailahtelee edelleen

Torstain peli on viikon ensimmäinen myös HIFK:lle, joka on tukevasti Liigan yhdeksännellä tilalla. Sesonki on ollut viime kauden runkosarjan voittajan vinkkelistä yhtä mahalaskua, joskin viimeisestä neljästä pelistä saldona on kolme suoraa voittoa.

Lukuisten alisuorittajien HIFK sai siirtorajalla riveihinsä Ryan O'Connorin, Kai Kantolan ja Jarkko Malisen KooKoosta, mutta hankintojen panos on toistaiseksi jäänyt laihaksi. Taistelupareista mielenkiinto kohdistuu torstaina kaksikkoon Joe FinleyAntti Tyrväinen, jonka nahinat sytyttivät joulukuussa Isku Areenan useaan otteeseen.

- Odotan kiihkeää iltaa. Nordikselle on aina kiva mennä pelaamaan. Hekin taistelevat vielä niin sanotusti sarjataulukon hyvistä paikoista, joten tiukka vääntö on tulossa.

Pelicans voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset Lahdessa (4-3 vl., 8-3), mutta punapaidat olivat etevämpiä Helsingissä 1-0.

- En tiedä, oltiinko me siinä Jantusten juhlapelissä sitten niin hyviä vai kaveri niin vaisu. Pelit HIFK:ta vastaan ovat aina olleet fyysisiä matseja, joissa sattuu ja tapahtuu. Sellaiseen minäkin sytyn.

Pudotuspelit käynnistyvät jo kahden viikon kuluttua. Paikka kuuden joukossa tietäisi Pelicansille arvokasta viikon lepoa ennen puolivälieriä.

- Olisihan se isoa asia, että joukkue saisi viikon ekstralepoa. Samassa voisi miettiä vähän kuvioita puolivälieriin. Mutta ei ajatella sitä liikaa. Tärkeintä on, että ollaan torstaina latautuneita.

HIFK – Pelicans torstaina 2.3. Nordiksella klo 18.30.