KooKoo isännöi Pelicansia lauantaina

Pelicans jatkaa suoran pudotuspelipaikan metsästystä lauantaina Kouvolassa. Vieraat lähtevät kauden kuudenteen ja viimeiseen KooKoo-otteluun taskussaan elintärkeä voitto TPS:stä.

Torstainen TPS:n ja Pelicansin välienselvittely venyi marraskuun kohtaamisen tapaan ylitöiksi. Jatkoaikasankarina hääri myös tällä kertaa Justin Hodgman, jonka päättäväisyys ja ratkaisuhalu toivat Pelicansille kaksi pistettä 1-2-jatkoaikavoitolla. Ässät hävisi samaan aikaan oman pelinsä, joten lahtelaiset nousivat pisteen turvin takaisin kuudenneksi ottelun porilaisia enemmän pelanneena.

Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Pelicansiin palannut Karri Rämö on ollut kahdessa pelaamassaan ottelussa itse varmuus. Niin Tapparan kuin turkulaistenkin päänahan ottanut torjuja on osoittanut nopeasti, ettei hänen nimeään voi sivuuttaa puhuttaessa Liigan top 3 -maalivahdeista.

Runkosarjan loppukiriä silmällä pitäen Stefan Lassenin ja Nico Maneliuksen paluu Pelicansin takalinjoille on joukkueelle ensiarvoisen tärkeä asia. Jykevät peruspuolustajat toivat heti Turun illassa esimerkillistä rauhallisuutta ja miehekkyyttä joukkueen alakertaan. Etenkin aliarvostetun Maneliuksen arvon huomasi hänen loukkaantumisensa aikana, jolloin Pelicans hävisi ilman pakkiensa tehotilastokärkeä kahdeksasta pelistään viisi.

Petri Matikaisen luotsaama ryhmä kaatoi viikon sisään sarjan kärkijoukkueet Tapparan ja TPS:n. Lauantain paikallistaistossa KooKoota vastaan haaste ei tule olemaan pelillisesti Pelicansille yhtä kova, mutta latauksen on osuttava nappiin, sillä KooKoo on esittänyt raikkaita otteita tyhjennysmyyntien jälkeen. Kouvolalaisjoukkue on pelannut jo hetken paineettomana, sillä toiseksi viimeiseltä sijalta kuuden pisteen takamalta on käytännössä lähes mahdotonta nousta kymmenen parhaan joukkoon.

Mikko Lehtosen, Ryan O'Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan siirryttyä muihin maisemiin KooKoo on voittanut kotonaan Sportin ja Kärpät sekä hävinnyt vieraissa niukasti maalin pelissä HIFK:lle. Joukkueesta näkyvimmin esiin on noussut uusi kakkosketju HIFK:sta tulleen Panu Miehon johdolla, jonka laidoilla Anrei Hakulinen ja Eero Savilahti ovat yltyneet kelpo pistevireeseen.

Pelicans ja KooKoo ovat tarjonneet tämän kauden keskinäisissä viihdettä molempiin kannattajapäätyihin. Turkoosipaidat ovat poistuneet kaukalosta voittajana kolmesti loppuluvuin 8-0, 3-2 ja. sekä 4-1. KooKoo on puolestaan voittanut kaksi peliä (4-3 ja 2-1 ja).

Edellisessä kohtaamisessa Pelicansin ainokaisesta vastasi Vili Sopasen, jolla on jälleen lauantaina mahdollisuus sivuta yhden kauden maali- ja piste-ennätystään. Liigan pörssivitosen tehot ovat tällä hetkellä muodossa 20+21=40.

KooKoo – Pelicans lauantaina 25.2. Lumon Areenalla klo 17.