Hodgman palaa Pelicansin kokoonpanoon keskiviikon Ilves-vierasottelussa – ”Oloni on helpottunut”

Liigan 49. kierroksella Ilveksen vieraaksi matkaava Pelicans hakee keskiviikkona paluuta voittokantaan lauantain yllätystappion jälkeen. Lahtelaisten kokoonpano elää maajoukkuekomennusten johdosta, mutta suurin uutinen on Justin Hodgmanin paluu kaukaloon.

Perjantaina 30. joulukuuta kotiottelussa JYPiä vastaan loukkaantuneen Justin Hodgmanin toipuminen on sujunut aikataulussa, ja keskushyökkääjä on valmis palaamaan kaukaloon keskiviikon Ilves-Pelicans-kamppailussa.

- Oloni on todella helpottunut, koska olen ollut jo pitkään sivussa tositoimista - tai ainakin tämä on tuntunut todella pitkältä ajalta. On ollut rankkaa katsoa pelejä sivusta, tunnelmoi Hodgman, joka ehti ennen loukkaantumistaan viimeistellä 19 otteluun 17 (8+9) tehopistettä.

Hodgman sanoo ottaneensa toipumisjakson alun rennosti, mutta viime viikot hän on tehnyt rajusti töitä joukkueen fysiikkavalmennuksen kanssa.

- Minulla oli vuoden alussa mahdollisuus käydä myös kotona, mutta en lähtenyt, sillä se olisi ollut loppupeleissä vähän liian monimutkaista. Kävin pienen hengähdystauon jälkeen paljon jäällä ja tein muutenkin töitä Juhan (Nakari) ja Tommin (Pärmäkoski) kanssa. Täytyy sanoa, että tämä oli ehkä kovin treenijakso, mitä olen näin lyhyen ajan sisään vetänyt. Olen toivottavasti nyt valmiimpi kuin koskaan.

Mennyt viikko oli turkoosipaidoille mollivoittoinen, sillä joukkue sai raavittua häntäpään KooKoolta ja SaiPalta yhdeksästä jaossa olleesta pisteestä vain neljä. Torstaina Lappeenrannan maalijuhlissa 4-6 Pelicansille hävinnyt SaiPa oli lukenut läksynsä lauantaiksi, kun se haki Lahdesta täyden pistepotin loppuluvuin 2-3.

Kuten useassa aiemmassa tappiopelissä, Pelicans hallitsi kenttätapahtumia myös lauantaina, mutta hyökkäyspään viimeiset ratkaisut jättivät paljon toivomisen varaa. On tosin muistettava, että peli on aina suhteessa vastustajaan, ja krediittiä on syytä antaa myös SaiPalle, jonka puolustuspelaaminen oli vieraskentällä varsin jykevää.

Pelicans kaipaa Hodgmanin henkilökohtaisia suorituksia ennen kaikkea juuri lauantain kaltaisissa taistoissa.

- Oli lähellä, että olisin pelannut jo SaiPaa vastaan, mutta en tuntenut vielä silloin oloani niin valmiiksi. Tällä hetkellä kaikki tuntuu hyvältä, ja olen valmis auttamaan joukkuetta voittamaan. Jos tietäisin, etten olisi parhaimmillani tai lähellä sitä, niin en tekisi näinkään nopeaa paluuta, hän huomauttaa.

Lahtelaiset pitävät edelleen hallussaan sarjan kuudetta sijaa. Ero Ässiin (7.) kaventui viikonloppuna neljään pisteeseen, mutta suora pudotuspelipaikka on silti Pelicansin omissa käsissä. Turkoosipaidat pelaavat runkosarjan lopuista 12 ottelustaan yhdeksän vieraskentällä, mikä tuo loppurypistykseen omat haasteensa.

- Joukkueen otteet ovat vieläkin heilahdelleet. Pelissä on silti ollut paljon hyvää, ja kärkijätkät ovat kantaneet erinomaisesti pistevastuuta. Valmennus on tehnyt paljon töitä sen eteen, että jokaisen kentän sisälle löydettäisiin yhteinen kemia. En epäile hetkeäkään, etteivätkö viimeisetkin asiat loksahtaisi kohdalleen.

Pelicans on kaatanut Ilveksen kuluvalla kaudella jo kolmeen otteeseen, kahdesti Lahdessa ja kerran Tampereella. Tamperelaiset ovat viiden pisteen päässä 10. sijaa miehittävästä Sportista, mutta vain yksi suora voitto viimeisestä seitsemästä ottelusta on tahti, mikä ei Karri Kiven poppoolle riitä. Sarjan heikoin kotijoukkue nipisti kuitenkin torstaina kotonaan 3-2-jatkoaikavoiton KalPasta, joka voi avata henkisiä lukkoja.

Vieraat joutuvat tekemään muutoksia Ilves-taiston kokoonpanoonsa, sillä Mikko Kousa, Antti Erkinjuntti ja Morten Poulsen ovat maajoukkuetehtävien vuoksi sivussa tämän viikon kamppailuista.

Hodgmanin paluu tuo pari napsua lisää ratkaisuvoimaa Pelicansin tahmeaan ylivoimapeliin. Tiistain ylivoimatreeneissä Pelicansin pakkopelikentät olivat muodossa Juha LeimuIikka Kangasniemi – Hodgman – Vili SopanenJuhani Tyrväinen | Pasi PuistolaRoni RukajärviMarko PöyhönenHannes BjörninenAntti Tyrväinen.

- En lähtisi liikaa miettimään tuota ylivoimapeliä. Meillä on siihen hyviä erikoisosaajia, ja jokaiselle löytyy ylivoimassa tietty rooli. Ne tehot tulevat sieltä vielä, ei tässä kannata turhautua.

Ilves – Pelicans keskiviikkona 8.2. Hakametsässä klo 18.30.