Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Pelicans – SaiPa 22.9.2017 klo 18:30

Valmennus

Päävalmentaja Petri Matikainen
Syntymäaika: 7.1.1967
Synnyinpaikka: Savonlinna

Petri Matikainen kiekkoili menestyksekkään pelaajauran, jonka aikana mies voitti muun muassa nuorten maailmanmestaruuden, OHL:n mestaruuden ja SM-liigan. Ripustettuaan hokkarit naulaan 1999 toimi Petu muutaman vuoden ihan oikeana poliisina, kunnes veri veti takaisin kiekon pariin. Valmentajaura alkoi 2003 Pelicansin A-nuorten peräsimestä. Menestyksekäs valmentajapolku on pitänyt sisällään kaksi kertaa valinnan SM-liigan parhaaksi valmentajaksi, aikuisten maailmanmestaruuden ja KHL-sopimuksen. Suomeen ja Lahteen Petu palasi keväällä 2015, jolloin julkistettiin miehen kolmivuotinen Pelicans-sopimus. Petu tunnetaan kekseliäänä ja pelaajalähtöisenä valmentajana, jolta ei lopu keinot kesken missään tilanteessa.

"Vahva, osaava, henkinen johtaja. Erittäin määrätietoinen, linjakas ja rehellinen. Rauhallisempi kuin yleinen mielikuva." –Nupe -

Valmentaja Pasi Nurminen
Syntymäaika: 17.12.1975
Synnyinpaikka: Lahti

Liipolan Hasek on Lahden Reippaan kasvatti ja ensimmäinen suomalainen maalivahti, joka onnistui vakiinnuttamaan paikkansa NHL:ssä joukkueensa ykkösmaalivahtina. Nurminen ei ollut Suomen kaikkien aikojen lahjakkain maalivahti, mutta periksiantamaton asenne ja taistelutahto raivasivat miehen tietä ennennäkemättömiin saavutuksiin. Pelaajauralta palkintokaapista löytyvät muun muassa MM-hopea ja –pronssi. Sama palo kuin pelaajauralla on ohjannut Nupea myös valmentajana ja mies tunnetaankin tulisieluisena käskijänä, jonka sanomisia kuunnellaan. Valmentajana Nupe oli Petun kanssa voittamassa maailmanmestaruutta 2011, jonka jälkeen miehet valmensivat yhdessä myös Venäjällä. Parin välivuoden jälkeen kaksikon tiet kohtasivat jälleen Lahdessa, kun Pelicansin uusi valmennusryhmä julkistettiin keväällä 2015. Nupe hankki keväällä haltuunsa myös Pelicansin osake-enemmistön.

"Äärettömän tärkeä jätkä minulle. Tosi kova vaatimustaso - lähes täydellisyyttä hipova. Samalla antaa minulle virtaa ja pitää hereillä. Nupe antaa minulle vuskallusta toimia omilla vahvuuksillani silloin kun pitää. Nupe on äärimmäisen luova ja hänellä on paljon annettavaa myös pelitapa asioissa. Luotan mieheen kuin vuoreen."

- Petu -

Valmentaja - Kari Eloranta
Syntymäaika: 29.2.1956
Synnyinpaikka: Lahti

Legenda. Elorannan uskomaton pelaajaura alkoi Kiekkoreippaasta ja päättyi Pelicansiin. Välissä ehti kulua yli 20 vuotta, jonka aikana Pirin tie vei Ruotsiin, Sveitsiin ja Amerikkaan. Eloranta oli mukana voittamassa 1988 Suomen jääkiekkohistorian ensimmäistä arvokisamitalia ja mies on aateloitu Suomen Jääkiekkoleijonaksi numero 105. Pelaajana monilahjakkuus Eloranta voitti Suomen mestaruuksia myös jalkapallon puolella. Miehen valmennusura alkoi Ruotsissa kauden mittaisella apuvalmentajan pestillä Röglessä, mutta sieltä mies palasi jälleen tuttuihin maisemiin, kun Eloranta toimi Pelicansin pääkäskijänä 1996-1999. Tuorein visiitti Pelicansin liigajoukkueen penkin taakse sai alkunsa viime keväänä, kun mies palkattiin paikkaamaan sairaslomalle jäänyttä Mikko Saarista.

"Piri on sellainen profeettamainen itse rauhallisuus. Miehen yksi hyvä ominaisuus on, että hän osaa lukea tätä valmennustiimiä erittäin hyvin."

- Petu -

Videovalmentaja/Joukkueenjohtaja Simo Vehviläinen
Syntymäaika: 24.4.1983
Synnyinpaikka: Helsinki

Pelicansin valmennusryhmän monivuotinen työjuhta, jonka toimenkuvalistaus on pidempi kuin Vili Sopasen takatukka. Virallisesti Vehviläinen on joukkueen videovalmentaja ja joukkueenjohtaja. Pelaajaurallaan Vehviläinen oli maalivahti ja mies kuului juniori-ikäluokissa jopa Suomen maajoukkueryhmityksiin. Lopulta miehen ura jäi aikuisten tasolla lyhyeksi ja ainoat SM-liigaottelut Vehviläinen pelasi Pelicansin paidassa huikealla 93,1 torjuntaprosentilla. Valmennusurallaan Vehviläinen on toiminut Pelicansin lisäksi Viron alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

"Kenraali joutuu tekemään paljon ja reagoimaan nopeasti. Vähän sellainen talonmies, joka joutuu välillä likaisiinkin hommiin. Äärimmäisen kova tekemään töitä ja myös huumorintaju on kohdillaan. Mies osaa ottaa rankkaakin itseensä kohdistuvaa huumoria vastaan. Ainakin useimmiten."

-Petu-