Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Pelicans – KalPa 30.9.2017 klo 17:00

Kausi 2009-2010

Kauden 2009 - 2010 kausikirja .PDF -muodossa:

Päävalmentaja: Mika Toivola

Erik Kakko (C) ja Toni Koivunen sekä Jan Latvala (A)

Kauden tavoitteet olivat selvillä jo edellisen kauden päätyttyä: mitalipeleihin tahdotaan ja mitalipeleihin mennään. Valmennusvastuun otti uusi mies. Mika Toivolan ensimmäinen kausi Pelicans-peräsimessä oli kuitenkin vuoristorataa. Hyvää ja huonompaa seurasi vuoroviikoin. Loukkaantumisetkin koettelivat.

Paikasta playoff-peleihin taisteltiin tiukasti. Kun sitten mahdollisuudet menivät muutamaa kierrosta ennen runkosarjan loppua, seurattiin sen jälkeen Juhamatti Aaltosen henkilökohtaista kamppailua maalipörssin voitosta. Aaltonen päätyi 28 maaliin eli tasapeliin Jukka Hentusen ja Joonas Enlundin kanssa. Hentunen julistettiin maalipörssin voittajaksi, koska hänellä oli enemmän syöttöpisteitä kuin kilpakumppaneillaan.

Kärpistä kauden alla siirtynyt Juhamatti Aaltonen oli ehdottomasti yksi kauden positiivisimpia Pelicans-hahmoja. Hänen hienot esityksensä huomattiin myös maajoukkuetta kasattaessa. Aaltonen esiintyi vahvasti kevään MM-kisoissa ja etenkin Euro Hockey Tourilla. Kauden jälkeen hän teki Pelicansin kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen. Kauden 2010-11 Aaltonen pelaa vuokrasopimuksella KHL:n Magnitogorskissa.

Joukkueen parhaat pistemiehet olivat Aaltonen (28+21), Vili Sopanen (21+17) ja Marko Jantunen (15+22). Plusmiinus-tilaston ylivoimaisesti paras oli puolustaja Juha Uotila (+16). Plussan puolelle pääsivät myös Kari Sihvonen (+10), Jani Forsström (+6), Antti Tyrväinen (+6), Niko Tuhkanen (+4), Henri Heino (+3), Janne Tavi (+2) sekä kesken kauden joukkueeseen liittynyt Markku Tähtinen (+2). Pitkän linjan lahtelaiskiekkoilija Toni Koivusen sopimus purettiin kesken kautta ja hän siirtyi pelaamaan Tanskan liigaan.

Maalivahteina kauden aloittivat Tommi Nikkilä ja Niko Hovinen. Loukkaantumisten ja ailahtelun vuoksi veskariosastoa vahvistettiin Marc Lamothella, joka ehti pelata vain 14 ottelua ennen loukkaantumistaan. Kauden lopussa Niko Hovinen nousi hyvillä otteillaan selkeäksi ykkösmaalivahdiksi. Hänen torjuntaprosenttinsa kohosi lopulta kohtuullisiin lukemiin 91,38.