Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Pelicans – KalPa 30.9.2017 klo 17:00

Kausi 2007-2008

Päävalmentaja: Hannu Aravirta

Erik Kakko (C) ja Toni Koivunen sekä Jan Latvala (A)

Kauden 2007-2008 voi sanoa olleen kokonaisuutena yksi Pelicansin parhaista ellei paras SM-liigassa. Runkosarjassa joukkue saavutti hienon kuudennen sijan ja pysyi kaikkien 56 ottelun ajan ylemmässä keskikastissa. Joukkueen yhteispeli oli lähes koko kauden ajan ihailtavan sujuvaa. Parhaiten joukkueesta pisteitä tekivät Matias Loppi (18+40), Marko Jantunen (18+24), Toni Koivunen (4+36), Tuomas Santavuori (14+20), Jesse Saarinen (20+12) ja hienon läpimurtokauden liigassa Jantusen ja Lopin vierellä pelannut A-junioreista edustusjoukkueeseen nostettu Vili Sopanen (15+15). Myös paluun Pelicansin puolustukseen tehnyt Jan Latvala pääsi uudestaan hyvälle tasolle parin vaisun Jokereissa pelaamansa kauden jälkeen. Latvala sai jälleen Pelicansissa paljon vastuuta esimerkiksi ylivoimalla ja teki kohtuulliset tehopisteet 8+14 56 runkosarjaottelussa. Toinen tehokas Pelicans-puolustaja oli Bluesista Lahteen siirtynyt Samuli Suhonen, joka oli myös tärkeä pelaaja ylivoimalla. Suhosen tehopisteet 55 runkosarjaottelussa olivat 7+20. Oman maalinedustan suojelijaksi Pelicansiin tuli Jokereihin mennyttä Sami Heleniusta korvaamaan Tuukka Mäkelä.

Pelicansin omat kasvatit pelasivat loistokauden. Yhdeksän ottelun vierailun keväällä tehnyt kanadalaishyökkääjä Robert Guillet, ei päässyt missään vaiheessa liigan pelitempoon. Toinen joukkueeseen tullut kanadalaishyökkääjä Evan Schwabe oli sen sijaan runkosarjassa kohtuullisen hyvä tehoilla 11+15.

Säännöllisesti kokoonpanoon Pelicansin omista nuorista pääsivät Sopasen lisäksi jo edellisellä kaudella paljon pelanneet puolustajat Joonas Jalvanti ja Jani Forsström sekä sentteri Henri Heino. Heino muodostikin Kari Sihvosen ja Leo Komarovin kanssa yhden liigan tunnetuimmista jarruketjukolmikoista.

Pelicansin hyvän pelaamisen tärkeä osa oli myös maalivahtipeli. Pasi Nurmisen valmennuksessa Antti Niemi teki lopullisen läpimurron SM-liigan maalivahtien parhaimmistoon ja myös maajoukkueeseen Euro Hockey Tourille. Niemen torjuntaprosentti 49 runkosarjaottelun jälkeen oli 92,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo suureen pelimäärään nähden erittäin hyvä 2,35.

Puolivälierissä Pelicansin vastustajana oli Jokerit. Ottelusarja oli erittäin tiukka, vaikka Jokerit voittikin sen lopulta otteluvoitoin 4-2. Ainoastaan ottelusarjan avauskamppailu Helsingissä päättyi Jokereiden voittoon selkeästi 8-4. Kaikissa muissa otteluissa joukkueet kamppailivat loppuun asti tasaisesti voitosta. Pelicansin pudotuspelien paras pistemies oli Marko Jantunen (6+3). Ykköskentällisen sentteri Matias Loppi teki tehot 1+7 ja kentällisen kolmas hyökkääjä Vili Sopanen 0+4. Hyvää tukea ykköskentälle antoivat Jesse Saarinen (1+3), Toni Koivunen (0+6) sekä Tuomas Santavuori (2+4).

Antti Niemi lähti kauden jälkeen NHL-maalivahdiksi Chicago Blackhawksiin siitäkin huolimatta, ettei yltänyt enää pudotuspeleissä aivan runkosarjan huipputasolleen. Niemen torjuntaprosentti SM-liigan puolivälierissä oli vain 88,30 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,85.