Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Pelicans – SaiPa 22.9.2017 klo 18:30

Kausi 2004-2005

Päävalmentaja: Petri Matikainen

Joukkueen kapteenit: Toni Koivunen (C) ja Erik Kakko sekä Santeri Heiskanen (A)

Kaudella 2004-2005 NHL:ssa oli työsulkukausi, joka vaikutti myös jääkiekon SM-liigan voimasuhteisiin. Talousvaikeuksiin ajautuneella Pelicansilla ei ollut mahdollisuuksia hankkia NHL:sta kuin kolme pelaajaa. Pelicansissa pelasivat maalivahtina joukkuetta pelastamaan tullut Pasi Nurminen, parin ottelun visiitillä käynyt Sean Avery sekä lopulta keskinkertaiseksi tshekkihyökkääjäksi osoittautunut Zdenek Blatny.

Varsinkin Averyn vierailu Lahdessa aiheutti lyhyydestään huolimatta paljon puhetta. Avery pelasi joukkueessa kaksi ottelua ja teki kolme maalia. Tämän jälkeen hän kuitenkin lähti Pelicansista ilman syytä ja haukkui lisäksi koko organisaation ja SM-liigan. Pasi Nurminen pelasi puolestaan Lahdessa alkukaudella 16 ottelua ja kuului torjuntojensa ansiosta joukkueen parhaimmistoon. Nurminen joutui kuitenkin siirtymään loppukaudeksi Ruotsiin Suomen verotuskäytännön vuoksi.

Kausi oli Pelicansille todella synkkä. Vain 16 pelaajaa pelasi joukkueessa yli 45 ottelua kauden aikana, joten vaihtuvuus oli todella suurta. Monet kokoonpanomuutokset tekivät myös kriisijoukkueen päävalmentajaksi tulleen Petri Matikaisen urakasta todella vaikean ja toimivaa pelitapaa oli vaikea löytää koko kauden aikana. Pelicansin osaksi jäikin NHL:n työsulkukaudella taistella joka ottelussa parhaansa mukaan eikä virallista sijoitustavoitetta runkosarjassa edes asetettu.

Joukkueen parhaimpia pistemiehiä olivat ykköskentällisen hyökkääjät Tommi Hannus, Sami Salonen sekä jo edellisellä kaudella Lahdessa pelannut ruotsalainen Daniel Widing. Heistäkään kukaan ei tehnyt kauden aikana yli 30 tehopistettä.

Erityisen hyvin puolustajista pelasi paluumuuttajana Pelicansiin tullut Erik Kakko, joka teki joukkueen vaikeuksista huolimatta 56 ottelussa tehot 7+13. Pelicans voitti runkosarjassa vain seitsemän ottelua ja sijoittui lopulta SM-liigan viimeiseksi.

Kahden huonosti menneen kauden ja aikaisemman velkataakan takia Pelicans hakeutui lopulta yrityssaneeraukseen. Samassa yhteydessä puhutti SM-liigan Pelicansille myöntämä 400 000 euron pääomalaina, joka oli poikkeuksellinen ajatellen muita heikossa taloustilanteessa olleita seuroja.