Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Pelicans – SaiPa 22.9.2017 klo 18:30

Kausi 1998-1999

Päävalmentaja: Kari Eloranta

Joukkueen kapteenit: Kimmo Peltonen (C) ja Jussi-Antti Reimari sekä Tomi-Pekka Kolu (A)

Kaudeksi 1998–1999 Pelicansin kokoonpano koki monia uudistuksia edellisiin divisioonakausiin verrattuna. Tärkeimpinä uusina pelaajina joukkueeseen liittyivät hyökkääjät Aki Uusikartano, Magnus Axelsson, Mika Asikainen, Michael Johansson, Petri Lätti, Jouko Myrrä ja Jussi Vienonen, joka oli Pelicansin senttereistä runkosarjassa tehokkain 40 tehopisteellään. Uusina puolustajina kokoonpanoon tulivat Veli-Pekka Laitinen ja A-junioreista nostettu Kaj Lindström.

Maalivahdeista Sami Lehtinen sai vallattua ykkösvahdin paikan Pasi Nurmisen siirryttyä Hämeenlinnan Pallokerhoon. Pelicansin kakkosmaalivahdiksi puolestaan tuli Kimmo Kytölaakso Järvenpään Haukoista. Tehopisteiden valossa runkosarjan suurin onnistuja oli edellisellä kaudella HPK:sta Pelicansiin siirtynyt Toni Saarinen, joka teki 48 runkosarjapelissä 46 tehopistettä. Senttereistä toiseksi tehokkain oli Uusikartano, joka teki 47 ottelussa 39 pistettä ja hankki +/- -tilastoon hienon lukeman +29. Muutenkin lähes kaikki Pelicansin pelaajat olivat +/- -tilastossa plussalla, mikä on harvinaista joukkueen historiassa, kun otetaan huomioon myös kaikki liigakaudet.

Joukkue kamppailikin tasaisesti I-divisioonan kärkipaikasta Kärppien kanssa ja pääsi kakkossijan ansiosta jälleen pudotuspeleihin, vaikka Nurmisen lähteminen Hämeenlinnaan ja liigapeleihin jättikin suuren vastuun kakkosmaalivahdin rooliin aikaisemmin tottuneelle Sami Lehtiselle.

Divisioonan pudotuspeleissä Pelicans pelasi kaudella 1998-1999 yhteensä yhdeksän ottelua. Parhaita pistemiehiä niissä olivat hyökkääjät Jarkko Ollikainen (4+7) ja Jouko Myrrä (3+7). Pudotuspeleissä myös Sami Lehtinen oli huikeassa vireessä: torjuntaprosentti oli 97,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 0,64 per ottelu. Pudotuspelien huipennukseksi Pelicans pelasi liigakarsinnoissa talousvaikeuksiin joutunutta KalPaa vastaan. Pelicans pudotti kuopiolaisjoukkueen alasarjoihin ja nousi itse jääkiekon SM-liigaan ensimmäistä kertaa historiansa aikana otteluvoitoin 3-0.